• 瀏覽: 44,350
  • 回覆: 62
+2
舉手指公係搭順風車嘅手勢,好好奇有幾多人見到係真係會停低車佢呢?

好似呢個順風車喺外國先會發生嘅感覺,唔知香港又係點呢?

肯唔肯載真係反映左一種人情味同埋人與人之間嘅互信,無論係車人果個,定係畀人車果個
唔知大家見到呢個手勢,大家又會點做呢?

引用:
原帖由 CopyCatCopy 於 2022-11-24 17:22 發表
舉手指公係搭順風車嘅手勢,好好奇有幾多人見到係真係會停低車佢呢?

肯唔肯載真係反映左一種人情味同埋人與人之間嘅互信,無論係車人果個,定係畀人車果個
試過一次早上六點起大嶼山見到人等巴士,佢地冇截我,但我停低後叫佢地上車,原來係一對外籍男女想上山睇日出,我車到佢地上伯公拗頂放低佢地

諗起d老泥妹扯撚爛度門為止

引用:
原帖由 hon_kavana 於 2022-11-24 18:00 發表

試過一次早上六點起大嶼山見到人等巴士,佢地冇截我,但我停低後叫佢地上車,原來係一對外籍男女想上山睇日出,我車到佢地上伯公拗頂放低佢地
炒車保險可以賠死你,載陌生人可免則免,有起事來就會反轉豬肚

N年試過載兩位陌生人搭順風車很短程由A至B,
現今治安不好, 不會再載任何想搭順風車的人了.
好像自己也搭過順風車, 但記不起何年!
都係學甘貴祥行路到目的地好過.

比佢上左車,佢老笠你,又或者靚女話你唔比錢就告你非禮,到時點收科?

引用:
原帖由 CopyCatCopy 於 2022-11-24 17:22 發表

呢啲嘢千萬不要做!
萬一發生交通意外或是對方有穩疾死在你車上!
家人告你就一身蟻了!
乘客在車內司機要負全責!

舉起姆指。

快啲走!小心打刧或者你🌼不保!

踩都岸鳩

係呀針bo ok 嘅!!🤗
呀有隻指公就   pass ........  😏

都係舉起隻手指公囉

撞埋去 

引用:
原帖由 hon_kavana 於 2022-11-24 18:00 發表

你好好人呀!

引用:
原帖由 nbslast 於 2022-11-24 18:49 發表

炒車保險可以賠死你,載陌生人可免則免,有起事來就會反轉豬肚
載人真係好大壓力同責任

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]