• 瀏覽: 3,064
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+4
先帶一下頭盔
以下內容係自己使用激光梳及激光頭盔嘅心得唔一定人人啱用

* 怕浪費錢嘅話入二手激光梳係一個好選擇

* 我係雄禿型嘅脫髮, 甩就甩咗二十年, 家下既然有辦法可以再生 咁就同大家分享一下

兩年前開始食泰國生髮藥, 一年前入咗醫院要食醫院啲藥所以唔食得泰國生髮藥, 食藥嘅時間兩個星期就會生頭髮, 可以生出毛仔, 但一停藥 大約三個月就會開始甩返轉頭, 到咗今年10月中 有機會 上網買咗一把二手激光梳, 咁就開始左呢個測試項目, 說明書建議 一星期用三次每次15至30分鐘, 但係當你買咗入手 當然係日日用啦, 上網搵咗一排都好似冇乜提及到用得多會有乜嘢反效果, 最終搵到嘅結果係假如激光使用得太頻密有機會令到毛孔暫時唔再生長, 當然唔照嘅時候 又會自動回復返正常, 頭兩個星期使用激光梳, 會使到有控油效果唔再出好多頭油, 使用途中頭皮會發熱暖粒粒咁樣! 控油效果係有但係生頭髮本來無頭髮嘅地方就只有汗毛多出咗少少! 都算係有少少效果, 當有咗成效 又想快啲有結果, 之後轉左用頭盔82粒光頭, 其後再睇到萬x入咖啡因營養液 第一支 原價第二支半價 咁就同朋友分享入咗兩支, 之後再過一個星期 營養液加上頭盔 開始生頭髮有啲效果咁樣

update 下11月28日

引用:
原帖由 光頭的長毛 於 2022-11-29 23:27 發表
update 下11月28日
💪🏻

你覺活髮帽有冇用?等ching 效果🙏🏻

帽嘅成效,就係防止DHT及減小出頭油,頭皮健康左,做到防脫先,如主力講生髮,佢可以話係激活毛囊,可以生到幼毛,一個毛孔最多有4條毛仔,后續要用精華液及營養劑去補養先會生粗生長

由9mm 長,剪返落3mm ,幼毛密度多左,原先幼毛開始變硬

引用:
原帖由 光頭的長毛 於 2022-12-5 10:57 發表
由9mm 長,剪返落3mm ,幼毛密度多左,原先幼毛開始變硬
請問有冇繼續食生髪藥?

引用:
原帖由 8862 於 2022-12-9 07:44 發表

請問有冇繼續食生髪藥?
上年入廠后7月頭已經完全無食藥

引用:
原帖由 光頭的長毛 於 2022-12-9 07:47 發表

上年入廠后7月頭已經完全無食藥
食藥效果會好些嗎?

引用:
原帖由 8862 於 2022-12-9 08:31 發表

食藥效果會好些嗎?
食藥同激光一樣,減退DHT,但藥傷肝

引用:
原帖由 光頭的長毛 於 2022-12-9 09:50 發表

食藥同激光一樣,減退DHT,但藥傷肝
謝謝回覆😀

update 1 下幼毛多左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]