• 瀏覽: 1,809
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
首先,公平一句,我會在分析角度上研究。
暫時27k
全首歌基本上由gigi及李一丁包攬所有創作。
聽了兩次(因為耍分析)
有viu tv的光環照顧,如果由其他人唱,可能不會如此,所以香港樂壇比其他亞洲人恥笑並非無因。
好簡單,其他人見到女新人金獎(商業電台)以為是高水平,原來是水貨。
不看歌詞完全不知唱什麼,mv也是低水平。
全首歌聽第一次平淡如水,第二次已經放棄。
gigi本身唱歌能力低,懶音重,全首歌近乎同一個key,即興位置只升半key,高音假音只能輕輕鬆鬆帶走(近乎零),咬字及分段也欠缺。本身首歌創作也是平淡,加上歌者個人能力也是低。
評分:15分
https://youtu.be/YdNExF6UgFk進入香討影片區

無興趣

好老實唔知佢唱乜春,仲有個個咩黃姸同s字頭個肥婆又係唔唱乜,但係商台又高人氣先好嘢

引用:
原帖由 127289155 於 2022-11-24 23:37 發表
好老實唔知佢唱乜春,仲有個個咩黃姸同s字頭個肥婆又係唔唱乜,但係商台又高人氣先好嘢
過份吹奏,害死佢

唱緊咩?而且個歌手肯定算係樣衰!

救到先啦!

引用:
原帖由 肥仔股股 於 2022-11-24 23:41 發表
同炎gigi差咁遠既
未傻啦!炎得女新銀咋,呢個先係女新金呀!聽多幾次你就會覺得佢唱得好有特色架啦!🤭🤭

引用:
原帖由 benlaw68 於 2022-11-25 08:26 發表

未傻啦!炎得女新銀咋,呢個先係女新金呀!聽多幾次你就會覺得佢唱得好有特色架啦!🤭🤭
唱到咁樣都有女金新人獎?

完全唔識欣賞

聽咗頭兩句已經頂唔順

自己都係廢物一個,眼盲,耳聾,都學人評歌,仲要惡意評擊,學人講公平,我給你評分係負100分,即是話你留在世上,都係可憐蟲,異生類,根本無存在價值。I

引用:
原帖由 benlaw68 於 2022-11-25 08:26 發表

咪傻喇!今時今日只講Gigi 啲人只以為係炎

引用:

好似ans son Lo將床技帶上舞台就叫特色?

這個所謂叱吒女新人金獎嘅唱歌水平,跟爛鏡一樣,最啱班白痴黃人,爭住捧場!

引用:

所以咪話傷苔造馬好黑暗, 金獎咁嘅質素,聽兩句已經頂唔順

主題標籤 #viu #viutv
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]