• 瀏覽: 8,282
  • 回覆: 27
+2
屋企地下本身用磁磚,太凍嘅時候又冇著拖鞋嘅話,真係好唔想落地行,所以天氣一凍屋企一定要拎塊毛毛地氈出嚟,踩喺啲毛毛上面又暖又舒服,就算攤喺地下都可以

雖然真係好暖,但係買左白色嘅真係好易污糟,而且佢又易積塵,搞到一定要用吸塵機吸下佢先得。雖然基本上兩三日就會吸一次,但見到塊地氈好快已經黃黃地又灰灰地,都唔知係我用得污糟,定係部吸塵機污糟,所以先至會愈吸愈黃。

毛毛地氈要清理同保養真係好難呀!定其實買呢啲毛毛地氈真係唔好買白色好啦雖然白色嘅毛毛好靚

咁大張咁夏天放邊好?

見過老外廁所地台同廁板都用白色長毛氈。

地下鋪開長毛地毯,每兩三日就要用個擦地擦 擦鬆啲毛,跟隨用吸塵機吸
會有好多毛髮擦/吸左出嚟
下一次死我都唔再用長毛,又用唔到掃地機械人

買部洗地氈機就得

引用:
原帖由 ladymimi 於 2022-11-25 13:19 發表
屋企地下本身用磁磚,太凍嘅時候又冇著拖鞋嘅話,真係好唔想落地行,所以天氣一凍屋企一定要拎塊毛毛地氈出嚟,踩喺啲毛毛上面又暖又舒服,就算攤喺地下都可以

雖然真係好暖,但係買左白色嘅真係好易污糟,而且佢又易積塵,搞到一定要用吸塵機吸下佢先得。雖然基本上兩三日就會吸一次,但見到塊地氈好快已經黃黃地又灰灰地,都唔知係我用得污糟,定係部吸塵機污糟,所以先至會愈吸愈黃。

毛毛地氈要清 ...
睇幅版面圖好靚

引用:
原帖由 蝦您波突 於 2022-11-25 15:03 發表
咁大張咁夏天放邊好?
長期鋪喺度唔收㗎啦

引用:
原帖由 alee001 於 2022-11-25 15:23 發表
廁所都用白色毛毛地氈?

引用:
原帖由 alee001 於 2022-11-25 15:23 發表
包佢好快就成個廁所都有押味!

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2022-11-26 12:00 發表

包佢好快就成個廁所都有押味!
人家有$可能用完即棄再買…

引用:
原帖由 alee001 於 2022-11-26 15:00 發表

人家有$可能用完即棄再買…
有D有錢人都係平時慳慳埋埋好節儉,又點會成日換?

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2022-11-26 15:02 發表

有D有錢人都係平時慳慳埋埋好節儉,又點會成日換?
有$鬼佬唔同有¥華人…

引用:
原帖由 ladymimi 於 2022-11-25 13:19 發表

毛毛地氈要清 ...
夏天你就知有幾好

引用:
廁板都用冬天坐喺到去廁所都暖啲既

引用:
原帖由 多毛肥 於 2022-11-25 17:01 發表
地下鋪開長毛地毯,每兩三日就要用個擦地擦 擦鬆啲毛,跟隨用吸塵機吸
會有好多毛髮擦/吸左出嚟
下一次死我都唔再用長毛,又用唔到掃地機械人
打理佢真係好麻煩,但又用落真係好舒服

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]