• 瀏覽: 4,129
  • 回覆: 7
+2
各位師兄,請教一下!
如果我想同時間裝浴室寶同抽氣扇,但師傅話只能二選一,因為個窗唔夠位裝抽氣扇加天花浴室寶既出風喉,請問係咪真係裝唔到?謝謝!

附件

FB093780-497B-4305-BEB0-1207CE6586F5.jpeg(46.6 KB)

引用:
原帖由 giraffegrace 於 2022-11-26 03:35 發表
各位師兄,請教一下!
如果我想同時間裝浴室寶同抽氣扇,但師傅話只能二選一,因為個窗唔夠位裝抽氣扇加天花浴室寶既出風喉,請問係咪真係裝唔到?謝謝!
裝把6寸圓形抽氣扇得唔得?

引用:
原帖由 giraffegrace 於 2022-11-26 03:35 發表
各位師兄,請教一下!
將下面隻窗拆走,改做2格,下面活動窗,上面固定裝抽氣扇,同師父講做套窗,我做過約3千元

我宜家個單位係咁樣裝:

起樓個陣原裝(唔係上圖牌子),即係管道抽風機同浴室寶用同一條管道,唔好問我點解,我都想知,要問 +x 哥樓的設計師!🤣🤣🤣

引用:
各位師兄,請教一下!
搵另一個師傅肯同你裝就得,工夫多左唔肯搞啫

引用:
各位師兄,請教一下!
天花式肉室補

下面隻窗開圓窿裝圓抽,放長少少線隻窗又可以正常開關,不過開浴室寶開抽氣,冇咁暖囉!

引用:
各位師兄,請教一下!
裝部大啲嘅抽氣扇?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]