• 瀏覽: 3,636
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
伊朗全場狂攻威爾斯
荷蘭比阿瓜多爾壓住
英國完全唔知踢乜。

今時今日 亞洲足球已堀起了 歐洲波再沒優勢

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2022-11-26 10:57 發表
伊朗全場狂攻威爾斯
荷蘭比阿瓜多爾壓住
英國完全唔知踢乜。

分組賽都場場去馬?

歐洲隊隊強隊,南美隊隊魚腩。
朗迷話既。

歐洲足球靠法國同法甲支撐住

東升西降。

輸好多?

引用:
原帖由 ANTIPENALDIAN 於 2022-11-26 11:11 發表
歐洲隊隊強隊,南美隊隊魚腩。
朗迷話既。
香討專家文化 : 贏一場就天下無敵、班霸
下場波輸或和 : 窮途末路、廢物

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2022-11-26 10:57 發表
伊朗全場狂攻威爾斯
荷蘭比阿瓜多爾壓住
英國完全唔知踢乜。

你凈係睇到歐洲隊弱嘅一面
冇睇強嘅歐洲隊?如法國

重有,唔好睇兩三場小組賽就總結

1)  球隊表現有起跌、有時戰術需要,克意隱藏實力。

80年代西德最鐘意响小組賽隱藏實力,淘汰賽時才顯現,偶爾更有秘密武器(派出好波而觀眾不太熟悉之新星,例如身材高大頭搥勁)

2)  部份球隊慢熱,隨著比賽進行,表現提昇,一場比一場好。

82年的意大利隊,小組賽3場和波,表現沉悶。但之後表現脫胎換骨,擊敗強敵阿根廷、巴西、波蘭、西德,最終奪冠

引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2022-11-26 13:40 發表

冇睇強嘅歐洲隊?如法國

80年代西德最鐘意响小組賽隱藏實力,淘汰賽時才顯現,偶爾更有秘密武器(派出好波而觀眾不太熟悉之新星,例如身材高大頭搥勁)

2)  部份球隊慢熱,隨著比賽進行,表現提昇,一場比一場好。

82年的意大利隊,小組賽3場和波,表現沉悶。但之後表現脫胎換骨 ...
證明你唔太識波。 今屆的歐洲隊 唔係戰術運用問題 而係亞洲球隊用實力逼佢地無法擊敗他們

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2022-11-26 13:42 發表

證明你唔太識波。 今屆的歐洲隊 唔係戰術運用問題 而係亞洲球隊用實力逼佢地無法擊敗他們
係,你最識波

曼城領隊個位
幾時見工?

出到線就得,受傷打唔到餘下賽程之類大把籍口講,現今商業金錢足球,你仲當佢上世紀榮耀之戰咩,成個世盃跟本鋪排好晒,只係順著來演,踢場波係為俾你地娛樂嘅咩?為搵錢喳

引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2022-11-26 13:40 發表

冇睇強嘅歐洲隊?如法國

82年的意大利隊,小組賽3場和波,表現沉悶。但之後表現脫胎換骨 ...
你講緊嘅都係八十年代,基本上九十年代後期已經無呢支歌仔唱,因為其他球隊實力都提升左,唔到你話想點就點,失手輸一場都死得。

引用:

冇睇強嘅歐洲隊?如法國

香討所謂球迷, 睇波係逐場計 ( PokGuy仔 就係半場 / 半場計 )

輸一場就炒得.

16強邊個對荷蘭已經穩入8強 垃圾到嚇L死人

引用:
原帖由 香港宇宙的馬桶 於 2022-11-26 13:59 發表

你講緊嘅都係八十年代,基本上九十年代後期已經無呢支歌仔唱,因為其他球隊實力都提升左,唔到你話想點就點,失手輸一場都死得。
佢地根本無睇呢幾場世界盃 就亂up. 琴日伊朗係壓住威爾斯狂攻。 仲話咩歐洲球隊走線云云 笑死 威爾斯下場仲要對英格蘭。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]