• 瀏覽: 78,390
  • 回覆: 1,034
  • 追帖: 6
+32
個見證人由頭到尾都唔敢講隻狗有冇咬個小朋友 , 呢個就係見證人? 又話自己係狗主好明白 咩意思呢?
其實最關鍵就係隻狗有冇咬小朋友 , 法例規定大型狗要戴口罩

唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  
如果唔肯定點講?

小朋友咁傷,我唔信唔關隻狗事😒

引用:
原帖由 howevera 於 2022-11-26 20:01 發表
如果唔肯定點講?
唔肯定就唔係見證人啦, 咁即係好唔中立  又話自己都係狗主, 即係乜嘢意思?

呢單野無得和解,上庭等官判啦!
一個話出律師信,一個話無收過,邊個講真話!

有心做你仲睇公立醫院咩

咬到小朋友塊面
咁大隻狗,無錢養就唔好養,狗口罩又唔帶

小朋友好可憐

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-11-26 19:59 發表
個見證人由頭到尾都唔敢講隻狗有冇咬個小朋友 , 呢個就係見證人
其實最關鍵就係隻狗有冇咬小朋友 , 法例規定大型狗要戴口罩
狗主衰口罩,但明顕老豆老母衰疏忽「negligence 」,警察好快做嘢!

引用:
原帖由 lukjoel 於 2022-11-26 20:13 發表

狗主衰口罩,但明顕老豆老母衰疏忽「negligence 」,警察好快做嘢!
上到法庭總是受害者優先   始終隻狗都冇戴口罩  狗主冇阻止

d 仆街仲好意思上電視

低能家長由得自己個仔飛樸一隻3唔識7嘅巨犬到, 低能家長唔應該生仔啦

狗主唔岩

總之咬人就唔啱啦

傷口就好大機會係隻狗咬,不論個小朋友有無錯,咬傷人就一定要負責任,咁大隻狗都唔幫佢戴口罩,畜牲無性㗎,依家發生咗傷人案,狗主仲推卸責任,就算七萬都要畀,一於告上法庭

宜家香港真係CLS,狗重要過人,細路傷成咁,狗主可以反咬細路“襲擊”佢隻狗、有人“敲詐”佢,究竟有冇人性?

細路隨時毀容,未計心理創傷。唔同意7萬蚊,咪4466拆點佢囉,搵醫生律師計囉,都要賠嫁,狗主冇看管好隻狗,點會冇責任?

細路可能貪玩,但點為之“襲擊”隻狗?隻狗受左咩傷?仲想反告細路虐畜?

東張主持一句都唔敢Q狗主,反而問細路有冇“打狗”。為左討好狗奴,blame the victim,實屬不知所謂

TVB 立場行先 播出黎已經幫狗主
正一仆街黃絲狗節目

主題標籤 #東張西望
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]