• 瀏覽: 12,307
  • 回覆: 330
  • 追帖: 2
+41
國家自身有文化外,也教育得體,在外在內也不掉國家面子,我們中國什麼時候才可以有這樣子,看看香港現在,整街整地垃圾,到處廢物亂棄,公德何在?

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-11-28 09:01 發表
國家自身有文化外,也教育得體,在外在內也不掉國家面子,我們中國什麼時候才可以有這樣子,看看香港現在,整街整地垃圾,到處廢物亂棄,公德何在?
日本本土亂掉垃圾周街痾尿無俾人影到啫。每個地方都有好人有壞人。你都係住香港,有冇亂掉垃圾呀?

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-11-28 09:17 發表

日本本土亂掉垃圾周街痾尿無俾人影到啫。每個地方都有好人有壞人。你都係住香港,有冇亂掉垃圾呀?
真係冇!我唔知點解香港點解變成咁!

煙頭,口罩,膠袋比比都是,泥頭木塊到處都係!攪成咁!

再係咁,香港自已都睇唔起香港,重講咩國際都市!

日吹出動!一啲都唔睇真相!

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-11-28 09:01 發表
好心你睇下真相啦!執完後自行影相出鋪!有錢收㗎!日吹?

引用:
原帖由 巴士深情的樓盤 於 2022-11-28 09:33 發表

好心你睇下真相啦!執完後自行影相出鋪!有錢收㗎!日吹?
唔肯面對現實嘅人始終就係睇唔到,見唔到,聴唔到!中國人性寫照!

引用:
贏波心情靚,做咩都得

引用:
日本大把釣魚點、露営點封場、因為國民在家不演、做成垃圾問題。
https://www.youtube.com/watch?v=8WIcPV2Q7N4
https://www.youtube.com/watch?v=mVlEiiRtwTY
上晒新聞添LA..

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-11-28 09:35 發表

唔肯面對現實嘅人始終就係睇唔到,見唔到,聴唔到!中國人性寫照!
其實你哩10年有冇返過大陸?

球票八折。但要穿著日本隊隊衣。認真啲執垃圾。

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2022-11-28 09:38 發表

贏波心情靚,做咩都得
你講得啱!以上都聚衆把點,多垃圾都理解,等如燒嘢食區都會,但香港每街每道頭到尾都系,希望每個人唔好為藉口,做好市民本份!

引用:
想知道數字,日本每年殺幾多條鯨魚,話用作海洋研究。

引用:
香港班年青人唔破壞已好好

主題標籤 #中國 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]