• 瀏覽: 9,543
  • 回覆: 74
21/11 - 27/11 最高收視點:

《愛·回家之開心速遞》: 21.9 (上周: 23.9)
《法證先鋒V》第二周:  22.5 (第一周: 23.7)
《超能使者》第四周 : 無公佈 (前三周: 22.0 / 20.9 / 20.5)

星期一至五:
《東張西望》: 22.8 (上周: 24.4)
《遊走世界天與地》: 15.8
《45日環遊日本》: 16.1

星期六:
《電影: S風暴》: 17.2 (上周《萬千星輝賀台慶》: 25.7 )

星期日:
《開心無敵獎門人》:  24.0 (上周: 25.5)
《中年好聲音》:  20.2 (上周《思家大戰》: 22.8)

《開心無敵獎門人》繼續高收 連續3周登收視榜首

11月28日(一) 19:35

《開心無敵獎門人》繼續有高收視!今日(28日)無綫公布上周(11月21日至27日)的收視,昨晚(27日)播出的《開心無敵獎門人》,跨平台直播收視最高24點,有156萬觀眾支持,連續3周榮登收視榜首。至於昨晚首播的《中年好聲音》,最高收視20.2點,吸引逾131萬觀眾捧場,成績理想。

《東張西望》上周最高收視22.8點,有148萬觀眾支持,而《愛.回家之開心速遞》最高收視21.9點,有142萬觀眾收看,至於台慶劇《法證先鋒V》,最高收視22.5,即是有146萬觀眾捧場。由黃翠如主持的旅遊節目《遊走世界天與地》收視不俗,最高收視15.8點,有103萬觀眾觀看,至於張寶兒和項明生主持的旅遊節目《45日環遊日本》,最高收視16.1點,吸引105萬觀眾,收視平穩。而上周六(26日)晚上播出的電影《S風暴》最高收視17.2點,達112萬觀眾收看。

好似近月第一次有劇集唔公佈收視 
今週結局篇希望高返D啦 

睇黎4套台慶劇收視排位已定:下流>法V >戰場>超能

《中年好聲音》:  20.2 
好似高過聲夢1, 2 ?

其實都理解低收視因為世界盃

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-11-28 20:28 發表
好難比較嘅,始終星期日收視一向好過星期六,加上接《獎門人》檔,再加上《中音》唱舊唱啱C9睇,收視高係正常……
之但係,如果TVB想搶年青人市場,咁聲夢呢類節目就唔可以唔做

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 christ201430 於 2022-11-28 20:28 發表
只能證實真係一個老人台

提示: 違規內容已被屏蔽
起能對正世界盃,一定有影響。

有世界盃,收視算唔錯了

勁過聲夢2好多

tvb未必係老人台,個別節目在YouTube Facebook都好高點擊,好似聲夢,美麗戰場同埋台慶(郭富城段片上架8日仍然係YouTube熱門第一)

引用:
聲夢1決賽, 唔計跨平台, 最高都有24.9

引用:
原帖由 gba2006 於 2022-11-28 20:41 發表

好難比較嘅,始終星期日收視一向好過星期六,加上接《獎門人》檔,再加上《中音》唱舊唱啱C9睇,收視高係正常……
之但係,如果TVB想搶年青人市場,咁聲夢呢類節目就唔可以唔做
夢呢類節目就唔可以唔做 x2
但不用每年做,市場消化不到咁多新人
每兩三年做一次差不多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]