• 瀏覽: 3,521
  • 回覆: 15
明珠台, 今晚做"國際機場1977電影".

這部電影是一九七七年做, 我當年是中二學生.

很想去看這部電影, 但沒錢,  我當時十五歲.  如果當年去紐約戲院看.

一定十分開心, 當年我爸爸, 媽媽, 大姨媽, 大家姊, 豪仔都還未走.  我很掛住他們.

引用:
原帖由 c0179614 於 2022-11-28 22:40 發表
明珠台, 今晚做"國際機場1977電影".

這部電影是一九七七年做, 我當年是中二學生.

很想去看這部電影, 但沒錢,  我當時十五歲.  如果當年去紐約戲院看.

一定十分開心, 當年我爸爸, 媽媽, 大姨媽, 大家姊, 豪仔都還未走.  我很掛住他們.
當年我自己買飛入戲院睇

我1961年廣華醫院出世

我細你一年.

我當年很入去戲院-看, 但沒錢.

一直到暑假完, 戲劃了.

你就好, 暑假有得去睇.

我一個人坐家中, 想去, 沒得去.

引用:
原帖由 c0179614 於 2022-11-28 23:46 發表
我細你一年.

我當年很入去戲院-看, 但沒錢.

一直到暑假完, 戲劃了.
當年去麗宮戲院睇二輪咪平一半票價以上囉,麗宮仲係香港歷來最大戲院,座位又寬鬆

我當年十五歲, 住在香港仔石排灣新邨, 不懂去麗宮.

也不知麗宮平一半.

早知識你.

你住新浦崗, 不然, 不會知.

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2022-11-29 07:57 發表

當年去麗宮戲院睇二輪咪平一半票價以上囉,麗宮仲係香港歷來最大戲院,座位又寬鬆
係咪在今日之始創中心??

引用:
原帖由 c0179614 於 2022-11-29 13:11 發表
我當年十五歲, 住在香港仔石排灣新邨, 不懂去麗宮.

也不知麗宮平一半.

早知識你.
華富邨有戲院喔~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-11-29 20:20 發表

係咪在今日之始創中心??
唔係
係現今新蒲崗Mikiki與越秀廣場一帶

華富閣戲院是在1980年才開的.

況且, 它不做西片.

引用:
原帖由 c0179614 於 2022-11-29 13:12 發表
你住新浦崗, 不然, 不會知.
當年我住九龍城

睇左少少, 1977年竟然有少量CG畫面

近.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]