• 瀏覽: 167,928
  • 回覆: 1,264
  • 追帖: 6
+84
本主題由 arsonhongkong 於 2023-1-30 21:47 使用 高亮卡 道具
After Class 當中,  Gigi 走實力派唱功路線, Chantel 走美少女情歌路線, Yumi 走跳唱路線. 據聞  Windy 在出年年頭會推出新單曲 (非劇集主題). Windy 唱功, 外型和跳唱的實力也有, 綜合實力也許是四小花最平均的, 但到底Windy 新歌應該走咩形像和路線才可在樂壇同輩當中突圍呢?

學李玟唔錯

高音+高難度作

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2022-11-29 01:01 發表
學李玟唔錯
李玟咁醜樣

都係走美少女風

學周慧敏走純情玉女情歌路線!

性感意淫路線,學泫雅或者葉玉卿

本身唔係話高音擔當?

唱多D劇歌, 做劇歌天后.

努力D  同公司  R多幾首歌黎唱

提升下人氣先

引用:
原帖由 arsonhongkong 於 2022-11-29 00:59 發表
After Class 當中,  Gigi 走實力派唱功路線, Chantel 走美少女情歌路線, Yumi 走跳唱路線. 據聞  Windy 在出年年頭會推出新單曲 (非劇集主題). Windy 唱功, 外型和跳唱的實力也有, 綜合實力也許是四小花最平均的, 但到底Windy 新歌應該走咩形像和路線才可在樂壇同輩當中突圍呢?
自比賽完結至今一年多時間,Windy 已成功學懂美聲和pop 之自由切換,低音已見穩定、中高音已十分成熟,加上她本身在跳、唱、演也有中上實力,所以有好大潛力發展成全能形歌手!
重點是1: 要有派台歌,才可增加路人粉絲,快啲做大個fans 嘅base!2. 要有多啲前輩提攜!3. 放低之前包伏,放開心懷去享受舞台!自自然然有noise ,會有欣賞的一羣粉絲!

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-11-29 01:22 發表

李玟咁醜樣
兩個好似様

引用:
原帖由 derrickt 於 2022-11-29 01:45 發表
學周慧敏走純情玉女情歌路線!
周惠敏太cheap
 映衰windy 

引用:
原帖由 HKusers 於 2022-11-29 05:55 發表

兩個好似様
李玟整多十次容都無windy 咁靚啦,
Windy 有樣有氣質有實力,只要有一首好歌就可以彈起,
使咩扮李玟呢個醜女人

主題標籤 #姚焯菲
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]