• 瀏覽: 15,962
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
首先

現在上14/f要 booking,
地下實 Q 要登記掃 QR code答lift

咁我隻表放上綱賣有師兄睇中左,約交收,佢 book左14樓!上去話抹油報價佢話三幾個字,好快有取,咁就知我雙表係堅,之後一齊去銀行過數!

上星期五上了14樓,門口接待靚女即刻問有冇BOOKING, 我話有,但等一等朋友就上來,之後一同 坐下同CS 話抹油報價,CS話要俾師傅睇睇要放底2日,係放低2日,等佢檢查後報價!咁買家要求照等2日!再一齊約上行取,咁先知我雙表流定堅!咁好啦,
咁我今日後收到CS 電話話抹油報價$5XXX,
我話不用抹想今日取表!
CS 話Sorry wo要取表要 book 日期時間!PK要下星期才有期可取!

上行要加$2000預2日!頭尾over 1 week

另外

如果14樓開條隊話驗證收$3000
應該有市場!因流通性刀好重要!

我地呢啲有盒有紙有單全齊私人放售!遇到客要咁做就積本倍下佢上行!

真身分享,其它師兄睇路!

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2022-11-29 10:32 發表
首先

現在上14/f要 booking,
地下實 Q 要登記掃 QR code答lift

咁我隻表放上綱賣有師兄睇中左,約交收,佢 book左14樓!上去話抹油報價佢話三幾個字,好快有取,咁就知我雙表係堅,之後一齊去銀行過數!

上星期五上了14樓,即刻問有冇BOOKING, 我話有,但等一等朋友就上來,之後一同 坐下同CS 話抹油報價,CS話要俾師傅睇睇要放底2日,係放低2日,等佢檢查後報 ...
俾我嘅話check過你單,盒,紙,望過錶都堅的話就唔使上行了,因太多人上行扮抹油免費驗錶,佢地做到煩咪留難你地囉。其實若有Rolex 専用開蓋器在手,我都識開後蓋驗機芯真假,要揾塊薄布墊住先好擰,唔係會刮花隻錶。假錶機芯無可能如真錶咁精細的。

依家可以放門市轉交去14樓, 唔洗下下請假同唔洗仆, 不過等好耐

買家交收要求上行!其實去二叔公到一睇就知流定堅

多謝C兄分享! 上年曾經攞隻勞上去14樓檢查(上鏈唔夠24小時就停咗),當時仲係唔洗預約的,而且真係用咗十幾分鐘就同我講要抺油+輕微拋光,費用4千幾(真係好肉痛),最終兩個星期後可以上去攞返,但都係唔洗預約。

回應幾點
1.2叔分分鐘都睇錯
2.整錶肯定要預約㗎
3.攞錶也要預約㗎
4.我隻綠針(有保)23/11去整,02/12己可取
5.RSC,24/11來電話要抹油,建議換面,換圈及換冠,收費$4XXX,全錶打磨$2XXX,全被拒絕

引用:
原帖由 wilsonlsl 於 2022-11-29 17:09 發表
回應幾點
1.2叔分分鐘都睇錯
2.整錶肯定要預約㗎
3.攞錶也要預約㗎
5.RSC,24/11來電話要抹油,建議換面,換圈及換冠,收費$4XXX,全錶打磨$2XXX,全被拒絕
5. 即係師兄連抹油都拒絕?好絕吓啵!

引用:
原帖由 charleskwan 於 2022-11-29 17:43 發表

5. 即係師兄連抹油都拒絕?好絕吓啵!
有抹,免費的,因為有保

引用:
原帖由 wilsonlsl 於 2022-11-29 17:09 發表
回應幾點
1.2叔分分鐘都睇錯
2.整錶肯定要預約㗎
3.攞錶也要預約㗎
太多人運吉
二叔公只會就外觀初步望望
你真係當佢先會認真睇和開底蓋睇

有個好主意!拎隻錶去勞力士權威人仕(i瞓)度!佢如果報價收就証明堅野!

引用:
原帖由 半夜清涼的花貓 於 2022-11-30 15:55 發表
有個好主意!拎隻錶去勞力士權威人仕(i瞓)度!佢如果報價收就証明堅野!
一衆收表人會答:呢度花,呢度走色......等等  
$10000  啦!

反問番?你都有隻同我差不多,喺度賣緊嘅!

點同呢?我呢隻D花係古董美?走色係古典美?
所以放售 $ 90000!明白無?

收表佬收好平!EXP2 舊款為例2006年密吼全齊有花,收$38000佢鋪頭隻要$66000仲要有吼舊過我果隻

外面已經有較大型的維修中心有收費驗証服務,所以14樓未來也提供這種收費服務都未定,肥水不流別人田。

私人賣家,好正常上行

引用:
原帖由 mickyd 於 2022-11-29 11:59 發表

俾我嘅話check過你單,盒,紙,望過錶都堅的話就唔使上行了,因太多人上行扮抹油免費驗錶,佢地做到煩咪留難你地囉。其實若有Rolex 専用開蓋器在手,我都識開後蓋驗機芯真假,要揾塊薄布墊住先好擰,唔係會刮花隻錶。假錶機芯無可能如真錶咁精細的。
一條快慢軸就可以知道機芯真假

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]