• 瀏覽: 6,337
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
想買304不鏽鋼通 及 通座(佛蘭通座), 知就知上海街新田地果啲地方買但唔熟邊間有, 希望指點一下方便一點。謝謝。
要有得裁剪不鏽鋼通。

[imghttp://www.esnips.com/imageable/medium/ca8a09eef38846cca4785bb264c4e577/du=372ed63cec93102a928d0015173e3082&uu=51d04e0612d44a8aae8abbeca40c1ab5&dt=1199724223000&fu=89ebc840b6bc40c69afaedef1779cb4a[\img]
引用:
原帖由 小志仔 於 2022-11-29 20:12 發表
想買304不鏽鋼通 及 通座(佛蘭通座), 知就知上海街新田地果啲地方買但唔熟邊間有, 希望指點一下方便一點。謝謝。
要有得裁剪不鏽鋼通。
有啲專做不鏽鋼舖?

淘寶

引用:
原帖由 hetzer 於 2022-11-29 21:29 發表
淘寶
我都係淘寶,不過要一次過買好多嘢先得,唔係要比超長費唔抵呀!

引用:
原帖由 小志仔 於 2022-11-29 20:12 發表
要有得裁剪不鏽鋼通。
五金鋪有成套(管連座)賣,不同長短。

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-11-30 09:45 發表

五金鋪有成套(管連座)賣,不同長短。
香港五金鋪有冇話分201定304?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-11-30 14:06 發表

香港五金鋪有冇話分201定304?
應該冇。

引用:
原帖由 yeungph 於 2022-11-30 18:15 發表

應該冇。
咁都係淘寶淘翻304穩陣D

曾經係旺角弼街(近上海街)買過,門口擺左好多碎料,不過吾肯定係201/304, 本來都想淘, 但太長(>3米)好難運過黎,
長通+2個FLANGE=$140

綜合大家的想法,我都係淘算啦,謝謝。
打去問過幾間都話無做,搵到有一間重做的就話一買就要買一條通6米,冇得散賣,可以幫你CUT,但個通座又話無做幾年。

304地通我就知邊度買

引用:
原帖由 matthew1999 於 2022-12-1 10:03 發表
曾經係旺角弼街(近上海街)買過,門口擺左好多碎料,不過吾肯定係201/304, 本來都想淘, 但太長(>3米)好難運過黎,
長通+2個FLANGE=$140
201好唔掂,勁易生鏽,以前唔識,係香港買不鏽鋼門,以為係不鏽,中曬伏

新田地街,近旺角道口,有間不繡鋼,老字號,價錢自己想,-

五金鋪

實惠見過好以有?
土保你都要預有可能賣假嘢…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]