• 瀏覽: 15,893
  • 回覆: 23
唔知點解,可能係天生問題,我啲白頭髮真係好多,明明都仲係二字頭,但啲白頭髮多到有人以為我已經好老咁。試過識新朋友,第一次見,個朋友就估我似四十幾歲人... 都係多謝我啲白頭髮....

好怕拔完佢會好快再生,為左遮住啲白頭髮,我真係隔幾日就染一次頭,但染得咁密好似又對頭髮好傷。我甚至有用啲頭髮蜜粉,用完又怕人地會摸我個頭,特別係男朋友好鍾意成日摸我個頭,一摸佢隻手就黑晒啦... 真係好唔鍾意佢摸我個頭呀!

唔知大家有咩解決白頭髮嘅方法呢?

幾日染幾次好快冇晒頭髮…

我自己會用眉鉗蚊咗佢

引用:
原帖由 Cadrian 於 2022-11-30 15:33 發表
唔知點解,可能係天生問題,我啲白頭髮真係好多,明明都仲係二字頭,但啲白頭髮多到有人以為我已經好老咁。試過識新朋友,第一次見,個朋友就估我似四十幾歲人... 都係多謝我啲白頭髮....

好怕拔完佢會好快再生,為左遮住啲白頭髮,我真係隔幾日就染一次頭,但染得咁密好似又對頭髮好傷。我甚至有用啲頭髮蜜粉,用完又怕人地會摸我個頭,特別係男朋友好鍾意成日摸我個頭,一摸佢隻手就黑晒啦... 真係好唔鍾意佢 ...
把心一橫染做銀白色。玩下手仲靚。

幾曰染髮一次咁誇張

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-12-1 09:54 發表
幾曰染髮一次咁誇張
幾曰染髮一次好快會中毒

白髮生長代表毛囊停止產生黑色素,或是有物質干擾黑色素,最後導致頭髮變白。而出現的白髮的成因主要分天生遺傳及後天因素。

用假髮咯

引用:
原帖由 Cadrian 於 2022-11-30 15:33 發表

好怕拔完佢會好快再生,為左遮住啲白頭髮,我真係隔幾日就染一次頭,但染得咁密好似又對頭髮好傷。我甚至有用啲頭髮蜜粉,用完又怕人地會摸我個頭,特別係男朋友好鍾意成日摸我個頭,一摸佢隻手就黑晒啦... 真係好唔鍾意佢 ...
有無試過維新烏絲素呀
再試埋50惠果隻黑髮精華睇下得唔得
唔嫌貴嘅可以搵中醫調理下身體

引用:

我由中學開始已經有白頭髮,都係勁量個種。自己都好介意。因為太多人會講。
一直以黎都靠染髮,大約一個月染一次。染左廿幾年。
今年36歲,剛剛今年年中放棄染髮了。
覺得自然就OK,亦都開始唔介意人地點睇自己

引用:

化學野

引用:

真係好唔鍾意佢摸我個頭呀!........叫佢摸其他部位

唔知大家有咩解決白頭髮嘅方法呢?........剃光頭

每個人審美眼光不同,我就覺得白髮好型仔

引用:
原帖由 Cadrian 於 2022-11-30 18:33 發表

白頭髪唔係老人家專利, 有D家族有某D基因, 都會廿幾歲就有白髪; 仲有個人的生活習慣也有影響.

至於你話隔幾日就染一次頭, 你用邊隻染髪劑呀? 一般都可以幾個月或半年以上染一次. 定係你無跟足說明書去做, 所以染髪效果唔好呀? 你染咁密, 不如戴假髪好過啦, 再咁落去, 你想染都無得染, 因為頭髪可能已經脫光光.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]