• 瀏覽: 11,461
  • 回覆: 63
  • 分享: 6
+25


56歲的林利和台灣模特兒太太陳貞均(Erin)結婚3年,今年8月,林妻因不滿林利拒行房,呃食呃住等玩公審,林利當時直認「已經沒有愛,何來性?」,婚姻一度亮起紅燈,最近兩公婆就去咗泰國旅行箍煲再渡蜜月。林利接受《頭條日報》獨家訪問時表示會包容及珍惜老婆,坦言年紀唔細,「打打殺殺好攰」,記者見證佢訪問期間不斷報告行蹤,當事人好享受更堅稱生活好開心,因為「幾十歲人仲咁靚仔」,最後仲話房事上會盡力,咁咪好囉!採訪:方騫平 攝影:朱偉彥


56歲林利話自己仲好靚仔及受fans歡迎,生活一啲都唔委屈。

受訪期間兩次同身處台灣的老婆視像通話,sweet到爆。

兩公婆去咗泰國補渡蜜月。

林利到泰國前曾撇低老婆,「一枝公」低調返港拜祭亡母,順道相約張偉文經理人方俊茶聚:「呢兩年多發生咗好多事,係我一生中最逆境嘅時候,除咗患重病,親人(媽媽)走埋,朋友就係我嘅精神支柱,有咩委屈會去海邊叫吓,搵朋友呻吓。」

張偉文經理人方俊係林利嘅精神支柱。

方俊同林利好老友。

林利每次返港來去匆匆。

林利好珍惜太太。

林利媽媽去年不敵淋巴癌去世,終年83歲。

扮瞓覺扭轉婚姻危機

當日林利喺短短兩小時多嘅訪問中keep住同老婆聯絡,傳文字、圖片訊息都唔夠,還要視像通話兩次報告行蹤,甚至向老婆介紹身邊人,包括記者。𠵱家兩公婆關係,由水溝油變返糖黐豆。他主動交代婚姻狀況:「我哋已經冇乜事,唔係報道中分居及離婚,要多啲包容囉,我年紀都唔細,仲打打殺殺會好攰,退一步海闊天空。」𠵱家林利有好多妙法解決婚姻危機:「我會用溫和嘅方式處理,兩公婆嘈交時,我咪離家等佢落啖氣先;佢去K場飲酒飲天光,𠵱家我唔會叫佢飲少啲,愈叫愈反效果…佢飲完返到嚟我就扮瞓咗,千祈唔好講嘢…」

仲要不停視像。

在港期間不時同妻子電聯。

林利同Erin結婚3周年,就算點吵吵鬧鬧都會珍惜老婆。

32歲嘅Erin仲未玩夠,林利稱老婆唔夠成熟。

讚老婆個底好但要教

林利承認老婆好似𡃁妹咁唔夠成熟,而且直腸直肚,脾氣又大:「我哋又唔係唔夾嘅,需要啲時間囉,佢又唔係成日『發作』,而且台灣啲女人嗲啲,以為鬧完交嗲返就冇事,但其實個心仲有嘢,要慢慢釋懷。」數完老婆缺點,林利即冧返佢:「佢個底係好老婆,唔係壞女仔,但要教,所以要珍惜佢,唉!我都幾十歲處於半退休狀態,之前咁辛苦跑江湖,病又病過,親人(媽媽)又走咗,要對自己及家人好啲,我想要個伴,唔想孤獨終老!除非有第3者就冇得救,但我哋又未行到呢步,暫時全部嘅嘢都可以處理到。」

3月時公然表示珍惜是福,表明珍惜老婆。

今年6月底,林利出post求饒,請老婆息怒。

去年9月有感而發,在fb發文「家和萬事興。」

雖然賣相唔多好,但林利對老婆煮嘅愛心午餐讚不絕口。

今年8月15日發表沉默論,唔想愈鬧愈僵。

為妻洗底褲做小男人

言下之意,問到夫妻相處之道係咪靠個「忍」字?林利認為用「教」字會比較貼切:「鍾意一個人慢慢就唔會出聲,要用愛嚟融化佢,我要帶住佢行,因為佢長期畀有精神病嘅媽媽精神虐待,加上疫情下表演少咗,又要供樓同養阿媽,壓力好大。」他又指自己係個好到不得了的老公,但求過啲簡單生活唔介意做小男人,仲自爆唔會出夜街,會留喺屋企煮飯洗衫,甚至幫老婆洗埋底褲。至於被老婆投訴房事唔夠,為咗滿足老婆,他笑說:「𠵱家好啲,交到啲貨!」他搞笑解釋,因為牀上有好多貨要寄,老婆親自處理出貨、入貨,所以日日都要去交貨:「房事問題要搞掂晒啲貨先,只要唔吵吵鬧鬧慢慢就OK,最重要係家和萬事興。」最後林利強調,唔覺得自己受委屈及無用,堅稱:「我不知幾開心,幾十歲人仲咁靚仔及有咁多Fans支持我。」

「小虎隊」於1984年組成,成員林利、孫明光及胡渭康當年都有唔少fans。

林利跟昔日嘅戰友杜德偉、張衛健等保持聯絡。

林利於2017年不幸患上大腸癌,要定期覆診。

林利讚老婆個底係好嘅。

兩公婆突然變返糖黐豆。

林利甘願做小男人。



提示: 違規內容已被屏蔽
兩公婆個樣都好老


一個病人點盡力呀, 搵人幫手啦


[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
慘過做鴨


出硬軌


欲求不滿


美人妻 邊度美
個樣似52多過32喎......



[隱藏]
平時咁多兄弟,今次大佬有事,兄弟們一定努力幫阿嫂滿足


上網搵Ching幫幫手囉


32歲個樣老到咁


引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-12-1 20:40 發表


56歲的林利和台灣模特兒太太陳貞均(Erin)結婚3年,今年8月,林妻因不滿林利拒行房,呃食呃住等 ...
去馬以代夫,找定個代夫咪得囉。



好似唔係32歲wo


印象中老婆已經係40



[隱藏]
自己身體唔好, 唔好玩到咁盡
佢老婆似42多過32



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]