• 瀏覽: 5,700
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+8
元朗錦田區朋友請留意。熟人介紹此人全屋裝修,2021年4月開始傾,應承同年聖誕起貨,收費50-60萬。聖誕到啦,又話要農歷新年,之後再推復活節,一直話疫情封關,材料落唔到香港。到而家兩年都嚟緊,仲有大量工程未做,做咗嘅又甩甩漏漏。牆油到一撻撻,三節色,display櫃到而家都無玻璃門,鑲鏡櫃桶欠兩個,主人房衣櫃又無門。露臺工程完全未開始,最仆街係話收咗嘅錢根本無包露臺!訊息電話唔覆,退錢又唔肯。聲稱只做熟人轉介,希望大家小心。

附件

Screenshot_20221204-113222_WhatsApp.jpg(147.02 KB)

Screenshot_20221204-113231_WhatsApp.jpg(193.95 KB)

20221204_114141.jpg(53.04 KB)

20221204_114109.jpg(131.49 KB)

20221204_114131.jpg(74.42 KB)

20221204_114120.jpg(30.74 KB)

20221204_114155.jpg(199.43 KB)

20221204_114059.jpg(157.27 KB)

見到張卡片好似幾廿年幾前,用台灣軟件自己打印,就已經對佢冇信心 ! 對付呢啲人要惡過佢,否則恰得就恰 ! 

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 5/12/2022 00:58 發表
見到張卡片好似幾廿年幾前,用台灣軟件自己打印,就已經對佢冇信心 ! 對付呢啲人要惡過佢,否則恰得就恰 ! 
熟人介紹 ,或 親戚嗰啲,,,,,,,,,,十個有九個中招

報東張西望

樓主, 呢間嘢係邊度搵番嚟? facebook?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-12-5 08:55 發表

熟人介紹 ,或 親戚嗰啲,,,,,,,,,,十個有九個中招
x2

大量工程未做?
露臺工程完全未開始,收咗嘅錢根本無包露臺?

報價單無明細??
無按工程進度分期付款??

搵介紹比你個人幫下手, 幫唔到搵東張啦!

唔熟唔食

麻煩

搵返介紹你嗰個人睇下幫唔幫到手
定係介紹人都唔識佢, 只係搵佢裝過修?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]