• 瀏覽: 4,423
  • 回覆: 21
本主題由 miss5 於 2022-12-8 22:44 移動

澳門衛生局局長羅奕龍表示,將優化外地來澳的檢疫措施,珠海來澳入境前須持24小時核檢陰性證明,珠海以外的內地其他地區登機或登船來澳須持核檢48小時,全面取消入境澳門後的核檢或快測要求。

另外,由香港、台灣或海外地區來澳人士將優化為5天醫學觀察後,其後3天黃碼自我健康管理,黃碼最後一天核檢陰性後轉為綠碼,未有綠碼不能進入內地。
你阿爺收9晒貨,再夾爆,放消息。你話做官想窮都難啦!

原來阿爺一直玩清零,係要逼班愛割韭菜交貨

在港大陸曱甴係咪好想過澳門倒錢呢?

引用:
原帖由 超級怪天才 於 2022-12-8 21:24 發表

澳門衛生局局長羅奕龍表示,將優化外地來澳的檢疫措施,珠海來澳入境前須持24小時核檢陰性證明,珠海以外的內地其他地區登機或登船來澳須持核檢48小時,全面取消入境澳門後的核檢或快測要求。

另外,由香港、台灣或海外地區來澳 ...
局方指,會優化外地到澳門檢疫措施,包括由珠海來澳,入境前,採樣日後24小時內核酸;由內地珠海以外地方來澳,登機、登船前,採樣日後48小時內核酸;由香港、台灣或外國到澳門為5+3措施,當中5天集中隔離醫學觀察,其後3天黃碼,黃碼的最後一天核酸檢測,陰性後轉綠碼。綠碼期間不得進入內地。

https://hk.news.yahoo.com/澳門優化香港 ... 檢測要求-100049336.html

仍然係咁煩, 你去喇

引用:
原帖由 超級怪天才 於 2022-12-8 21:24 發表

另外,由香港、台灣或海外地區來澳 ...
香港、台灣或海外地區來澳人士將優化為5天醫學觀察後,其後3天黃碼自我健康管理,黃碼最後一天核檢陰性後轉為綠碼

咪又係一去到還押8日,咁辛苦去玩?8日酒店錢去韓國濟洲,馬來亞雲頂或新加坡金沙仲好啦

香港、台灣或海外地區來澳人士將優化為5天醫學觀察後,其後3天黃碼自我健康管理,黃碼最後一天核檢陰性後轉為綠碼

咪又係還押8日

躺平

引用:
原帖由 炎夏回收的西瓜 於 2022-12-8 22:18 發表
躺平
係近平!
距躺平有0.01的差距

係等死,

澳門完全忘記了,起飛皆因全開放.

隔離埠應取消所有限制,比內地要先一步讓港人過大海,要體現出思維和行為都快人一步的特區優勢

引用:
原帖由 愚人之石 於 2022-12-8 22:12 發表

咪又係一去到還押8日,咁辛苦去玩?8日酒店錢去韓國濟洲,馬來亞雲頂或新加坡金沙仲好啦
咪臭係,以為澳門有寶?
以為人人都係賭徒

賀一成之前講過唔會學隔離埠躺平嘅?阿禿頭成,點出嚟解話呢?

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-12-8 22:48 發表
澳門食蕉啦,爛鬼地方入境仲要咁煩 咪L通啦笨
差D被樓主標題黨fake左

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]