• 瀏覽: 74,160
  • 回覆: 39
+2
本主題由 hyunjung 於 2022-12-15 15:06 設置高亮

由應智贇執導,邵劍秋、彭立威監製,張敬軒、王菀之(Ivana)、魏浚笙(Jeffrey)、白只、洪嘉豪等主演的《超神經械劫案下》。故事講述一名「奮身保安」要於48小時內找回被兄弟黑吃黑的鑽石贓物,他跟著手機信號來到阿爺笏村,在詭異氣氛下與村民展開鬥智鬥力的場面,此時還有女鬼來搗亂,突如其來的笑點將貫穿全片。
資料來源︰WMOOV

https://youtu.be/nzHLwKza43A進入香討影片區

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2023-4-14 14:56 ) 參與人數 32

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

5 (15.62%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

1 (3.12%)

3. ⭐️⭐️⭐️

2 (6.25%)

4. ⭐️⭐️

0 (0.00%)

5. ⭐️

24 (75.00%)

又係王丸支,又扮低能?

嘩,乜能戲,睇張海報都唔開胃

伏味濃

引用:
原帖由 Discuss電影會 於 2022-12-15 15:02 發表

由應智贇執導,邵劍秋、彭立威監製,張敬軒、王菀之(Ivana)、魏浚笙(Jeffrey)、白只、洪嘉豪等主演的《超神經械劫案下》。故事講述一名「奮身保安」要於48小時內找回被兄弟黑吃黑的鑽石贓物,他跟著手機信號來到阿爺笏村,在詭異氣氛下與村民展 ...
唔好浪費時間

好唔好睇?

引用:
原帖由 倩依 於 2023-1-22 15:37 發表
好唔好睇?
🤷🏼‍♂️👍在下今日睇咗🤷🏼‍♂️比期望高好多好多🤷🏼‍♂️堅好睇又好笑🤷🏼‍♂️👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2023-1-22 19:23 發表

🤷🏼‍♂️👍在下今日睇咗🤷🏼‍♂️比期望高好多好多🤷🏼‍♂️堅好睇又好笑🤷🏼‍♂️👍👍👍👍👍
堅係好笑 好耐無試過全戲院一齊笑 劇情上 導演都有野想講 可惜完成度唔高 有d支線收唔到尾 用彩蛋交代就算 有d求其
整體黎講 以賀歲片黎講可以話中上

睇預告片硬係覺得不倫不類 唔知係笑片定係警匪片 暫不考慮除非好得閒

這部原本是韓國電影
韓國的看過,香港的沒有
因沒有一個主角想睇

見到條菊花就想嘔
虛偽, 野豬事件印證條友有幾仆街

引用:
原帖由 armking96 於 2023-1-23 11:00 發表
睇預告片硬係覺得不倫不類 唔知係笑片定係警匪片 暫不考慮除非好得閒
笑片加動作片 睇落ok 唔覺悶

引用:
原帖由 Discuss電影會 於 2022-12-15 15:02 發表

由應智贇執導,邵劍秋、彭立威監製,張敬軒、王菀之(Ivana)、魏浚笙(Jeffrey)、白只、洪嘉豪等主演的《超神經械劫案下》。故事講述一名「奮身保安」要於48小時內找回被兄弟黑吃黑的鑽石贓物,他跟著手機信號來到阿爺笏村,在詭異氣氛下與村民展 ...
一分都比多佢
垃圾😡😡

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-1-23 14:59 發表

一分都比多佢
垃圾😡😡
你睇咗?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 Dani123 於 2023-1-23 14:59 發表

一分都比多佢
垃圾😡😡
睇完想講粗口。史上最“爛”賀歲片!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]