• 瀏覽: 161,427
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
+5
就嚟新年,2023有咩賀歲片好睇?見到有幾套港產賀歲片好似都好好睇!好想去睇呀!上年因為疫情戲院閂左冇得睇賀歲片,今年應該唔會再閂啦掛!

見到有呢幾套好似都好好睇嘅賀歲片
1. 超神經械劫案
有張敬軒、王菀之、魏浚笙、洪嘉豪、白只。電影改編自2004年韓國電影《我們全村不是人》及2021年台灣電影《詭扯》.
感覺應該好好笑 岩晒新年睇

2. 毒舌大狀
由吳煒倫編劇及執導,黃子華、謝君豪、王丹妮(Louise)、廖子妤、王敏德、何啟華(Dee)、楊偲泳(Renci)及栢天男主演,並由林保怡、谷德昭友情演出。
黃子華戲中飾演鐵嘴毒舌,法庭攻防戰一定好精彩,睇完預告之後覺得好似都好好睇!

3. 闔家打麻雀

《闔家辣》好似岩岩先睇完冇耐!闔家辣好睇,原班人馬再拍,應該都唔差得去邊?

重有喬峰傳

詭扯個故事本身唔好笑,好睇演員嘅演繹,王菀芝我唔擔心,張敬軒就難攪啲⋯⋯

引用:
原帖由 Blodwen 於 2022-12-28 13:20 發表
就嚟新年,2023有咩賀歲片好睇?見到有幾套港產賀歲片好似都好好睇!好想去睇呀!上年因為疫情戲院閂左冇得睇賀歲片,今年應該唔會再閂啦掛!

1. 超神經械劫案
有張敬軒、王菀之、魏浚笙、洪嘉豪、白只。電影改編自2004年韓國電影《我們全村不是人》及2021年台灣電影《詭扯》.

...
黃子華重黎?

超神卡士太弱

引用:
原帖由 Blodwen 於 2022-12-28 13:20 發表

1. 超神經械劫案

...
寧願睇我和殭屍

即係冇戲睇.....

我估計(毒舌大狀),應該可以收四五千萬票房以上,估算最低起碼有這個數!

改番過老黎D嘅戲名啦!

引用:
原帖由 pedro45 於 2022-12-28 15:56 發表

黃子華重黎?
今年果套收得好, 當然再黎

三套都無乜興趣

睇過超神預告認真麻麻

呢d戲 
睇來把L

會睇喬峰

引用:
原帖由 旋風刀 於 2022-12-28 18:31 發表
我估計(毒舌大狀),應該可以收四五千萬票房以上,估算最低起碼有這個數!
係米天下一,係既破億不是問題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]