• 瀏覽: 68,163
  • 回覆: 396
  • 追帖: 11
盡答,敏感/深入的問題除外

1.做CSD係咪一定要夠惡同埋體能好Fit?
2.學堂生活果陣係點?
3.係咪經常都無得返屋企訓,要住宿舍?
唔該師兄

師兄 可以分享一下學堂生活嗎? 

引用:
原帖由 高級督察 於 2023-1-2 01:29 發表
1.做CSD係咪一定要夠惡同埋體能好Fit?
2.學堂生活果陣係點?
3.係咪經常都無得返屋企訓,要住宿舍?
唔該師兄
1.兩者皆非,好多同事都係奇人異士
2. 初初唔適應就比較難捱,習慣咗就冇嘢,好多時間都做清潔/雜工
3.隔日追更, 由於工作地點大多比較偏遠, 所以有d冇車或者住得遠嘅同事都會留宿等返下更

引用:
原帖由 歡笑每一天 於 2023-1-2 14:50 發表
師兄 可以分享一下學堂生活嗎? 
學堂好多時間係做清潔同打雜,或者燙衫磨鞋,訓練耐性,實際上學到既野唔多,相比起其他部門絕對係比較hea,但每班都有男有女,冇咁悶。

Ching 你嗰陣由收到vetting到入班係相隔幾耐時間?thx

引用:
原帖由 井底Cute弟弟 於 2023-1-2 15:45 發表
Ching 你嗰陣由收到vetting到入班係相隔幾耐時間?thx
睇返email大約係三個月

引用:
原帖由 摯誠錯過的超市 於 2023-1-2 15:53 發表

睇返email大約係三個月
四個月都仲未有bc call係咪都冇咩希望

引用:
原帖由 井底Cute弟弟 於 2023-1-2 15:54 發表

四個月都仲未有bc call係咪都冇咩希望
自己/屋企人背景有冇咩問題?

引用:
原帖由 摯誠錯過的超市 於 2023-1-2 16:03 發表

自己/屋企人背景有冇咩問題?
冇呀 身家清白

引用:
原帖由 井底Cute弟弟 於 2023-1-2 16:04 發表

冇呀 身家清白
靜候佳音

引用:
原帖由 摯誠錯過的超市 於 2023-1-2 16:08 發表

靜候佳音
Thanks ching

之前考其他紀律部隊bc個陣肥左色覺,懲教色覺會唔會冇咁嚴,師兄有冇同事試過有色弱都pass到?

引用:
原帖由 焦急幼稚的山羊 於 2023-1-2 16:17 發表
之前考其他紀律部隊bc個陣肥左色覺,懲教色覺會唔會冇咁嚴,師兄有冇同事試過有色弱都pass到?
唔清楚其他同事,但係懲教冇咁嚴都係正常的

考試唔合格會唔會叫你自己resgin走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]