• 瀏覽: 37,217
  • 回覆: 92
  • 追帖: 1
+5
網上睇到

吾知堅定流,又吾知包吾包括香港,
如果係堅,又要比錢去做核酸,
又一定要買醫保,洗多左錢之餘
又浪費時間同麻煩左🤬

泰旅局預計2023年前3個月將有超過30萬名中國遊客赴泰旅遊。至于中國遊客進入泰國的相關措施,目前或仍將採取與其他國家遊客相同的入境措施,即不隔離、不檢測。

我十月中到泰國,喺泰國七十幾日了,因為45日逗留就快到期,聽日出境去馬來西亞玩兩星期,如果泰國真系要做test,咁我就唔回泰國了
不過我之前七十幾日都喺泰國,冇回過港又冇去過大陸,唔知洗咪做

流的

之前睇到一個BCC News報道話,泰國知道中國開放後,旅遊相關部門表示「很歡迎中國遊客,等了你們3年了」大致咁既意思,我都好意外,本來計劃去但大陸又臨時整單咁嘅野,香港又通關,連累港人出遊,都有d擔心但睇完呢個news就定d,不過宜家呢個時勢真係朝令夕改,都心大心細,仲未book機票.

我年29飛,希望唔好係真,等左3年先飛得,如果真係要打2針小朋友勁失望

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-5 22:48 發表
我年29飛,希望唔好係真,等左3年先飛得,如果真係要打2針小朋友勁失望
之前有傳泰國政府歡迎中國客去打二價疫苗, 如果要求打咗針先准入境, 豈不是斷自己米路?

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
應該唔係真的, 暫時未聽過!

引用:
原帖由 likwankai 於 2023-1-6 11:20 發表
我問左泰國包車個邊,佢話泰國新聞已經出左係要打2針,但係佢幫我查泰旅局話未有消息,最慘係個邊新聞講左,而家真係提心吊膽

引用:
原帖由 出前一丁001 於 2023-1-6 11:17 發表

又要買貴保險
買貴保險唔係問題,如果佢比小朋友唔使打2針我幾貴保險都買

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-6 11:25 發表

買貴保險唔係問題,如果佢比小朋友唔使打2針我幾貴保險都買
我18出發好彩未買保險

引用:
原帖由 likwankai 於 2023-1-6 11:20 發表
已經出咗新聞 就係唔知幾時實施

引用:
原帖由 icefire77 於 2023-1-3 23:22 發表
網上睇到
聽過有關消息,好似話考慮中。所以應該都假唔晒。
我9號就飛,希望到時都未實施。我上AGODA睇過,都仲係話唔駛打針、唔駛檢測。
不過我自己就打晒針,保險都買咗,最怕無啦啦話要做核酸,唔知邊度仲有得做。

主題標籤 #香港
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]