• 瀏覽: 18,588
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
我返果間公司係5日半工作天,所以星期六都要番工。
平時都已經成日OT,所以平時星期六話就話半日,其實都要OT,同番全日冇咩分別。
今日聽老細講,佢想果我地年三十都繼續OT。大佬呀,唔洗同屋企人食團年飯咩?鬼得閒陪你OT,
其實真係唔明老細點解咁熱愛工作。之後聽其他同事講先知,原來老細冇人冇物,所以整日都係自己一個人,大時大節都唔洗慶祝,聽到之後,突然有少少同情老細,雖然事業有成,但係原來背後都係有原因。
雖然覺得老細好慘,但我都唔想年三十陪佢一齊OT

比著我就走人

最能憎拉其他人同佢物以類聚.

引用:
原帖由 Cadrian 於 2023-1-16 18:40 發表
平時都已經成日OT,所以平時星期六話就話半日,其實都要OT,同番全日冇咩分別。
今日聽老細講,佢想果我地年三十都繼續OT。大佬呀,唔洗同屋企人食團年飯咩?鬼得閒陪你OT,
其實真係唔明老細點解咁熱愛工作。之後聽其他同事講先知,原來老細冇人冇物,所以整日都係自己一個人,大時大節都唔洗慶祝,聽到之後,突然有少少同情老細,雖然事業有成,但係原來背後 ...
你拉你老細返你屋企一齊食飯

引用:
原帖由 Cadrian 於 2023-1-16 18:40 發表
其實真係唔明老細點解咁熱愛工作。之後聽其他同事講先知,原來老細冇人冇物,所以整日都係自己一個人,大時大節都唔洗慶祝,聽到之後,突然有少少同情老細,雖然事業有成,但係原來背後 ...
你OT 有冇錢先?如果有的話都可以考慮吓。不過年三十就算有錢我都唔想OT,因為有啲重要日子都要陪下屋企人。

你做邊行先?老M、巴士、地鐵、酒吧?

呢種老細

引用:
原帖由 太大米立 於 2023-1-16 22:35 發表
做飲食果d個個都冇得食團年飯
你講呢句野好能陰毒 ..

你知唔知你講緊乜野呀 ..

提早幾日食得唔得呀 ..

香港老細就係咁, 成日話老細想早啲要客想早啲要, 完全唔尊重contract, 其實咁講得已經好冇禮貌, 好唔尊重contract, 隨非講嗰時係問你可否同咩補償

引用:
原帖由 初學駕駛者 於 2023-1-17 11:25 發表

你OT 有冇錢先?如果有的話都可以考慮吓。不過年三十就算有錢我都唔想OT,因為有啲重要日子都要陪下屋企人。
冇錢㗎,但公司真係多野做

引用:
原帖由 Cadrian 於 2023-1-17 13:20 發表

冇錢㗎,但公司真係多野做
咁就要睇吓本身人工你覺得滿唔滿意先?假如唔做呢間公司,出去容唔容易搵到好過而家人工嘅工作先?
如果人工唔好既,你可以騎牛搵馬,搵到好過呢份先轉工。

啋佢都傻

陪下老細...

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-1-17 12:27 發表

你講呢句野好能陰毒 ..

你知唔知你講緊乜野呀 ..

提早幾日食得唔得呀 ..
可以早幾日早幾星期都得...

主題標籤 #大好錢兔
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]