• 瀏覽: 52,645
  • 回覆: 127
李家超話1月30號之後就冇隔離令啦,冇左隔離令之後,會唔會大家病左都照番工,照出街㗎?咁到時咪會傳染畀更加多人!
想知大家如果之後唔好彩確診左嘅話,有幾多人會自己隔離?

應該會去睇醫生囉醫生紙請病假

未取消之前

我就唔相信個個都咁聽話
真係有隔離囉

同意呀

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-19 14:52 發表
醫生病假只係得一,二日,最後大家都係唯有帶病毒返工。祝大家好運

趕快感染

未中過嘅要有心理準備

引用:
原帖由 士多雪梨 於 2023-1-19 15:56 發表
同意呀
最後防線,如果取消埋口罩令,真係仆街。 係咪有心人其實真係想香港仆街?好大疑問。

引用:
原帖由 千千里馬 於 2023-1-19 12:30 發表
李家超話1月30號之後就冇隔離令啦,冇左隔離令之後,會唔會大家病左都照番工,照出街㗎?咁到時咪會傳染畀更加多人!
想知大家如果之後唔好彩確診左嘅話,有幾多人會自己隔離?
之前大把人中咗都無隔離週街去啦!除咗要攞病假唔返工嘅......

引用:
原帖由 lctj9 於 2023-1-19 18:53 發表
未中過嘅要有心理準備
打左針少少擔心
吾打針就自己啉

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-19 14:52 發表
先唔好講有係無薪假,有得放都係賺左,況且新冠唔同普通傷風感冒,至少要抖5-6日先會無事,要轉陰顯示一條線可能仲要一個星期時間,如果低級工種取代性高既工種放多幾日,都比人抄左啦 繼續返工又累人,導致問題適得其反。。唔同一般傷風感冒,新冠既病徵都較嚴重同傳染性高好多,而政府竟然混淆視聽,操之過急低估輕視將新冠當作流感處理,目的是想恢般經濟和盡快通關,未免太草率

政府/阿公唔睇住你哋啦,自己注意清潔和防疫,好自為之!

我d快測掉晒落垃圾桶了

吓! 我新年中Omicron, 自己隔離七日喎! 不過無上報!

與時並進啦政府都話唔使隔嚟你自己點會走去隔離咁戇居呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]