• 瀏覽: 5,839
  • 回覆: 16
現在申請B牌,EMSD係咪一定要有設計的經驗?

引用:
原帖由 william1456 於 2023-1-20 21:00 發表
不一定,係睇年資同學曆,當然要睇埋你呢幾年既相關經驗啦

其實睇你公司個朵 大公司肯寫俾你基本上得 佢地有範本,其次係物維酒店類都易過, 細公司會抽查下

引用:
原帖由 和平使者 於 2023-1-23 20:00 發表

不一定,係睇年資同學曆,當然要睇埋你呢幾年既相關經驗啦
EMSD彈我封公司信,要求要有設計,安裝,維修經驗.... 
學歷無問題

引用:
原帖由 manhuadao 於 2023-1-24 06:36 發表
其實睇你公司個朵 大公司肯寫俾你基本上得 佢地有範本,其次係物維酒店類都易過, 細公司會抽查下
就係物管公司出事.....

引用:
原帖由 william1456 於 2023-1-24 19:54 發表

就係物管公司出事.....
之前好易過 EMSD 知物管人士需要牌,但上年有人搞串左party 

引用:
原帖由 william1456 於 2023-1-24 19:52 發表

EMSD彈我封公司信,要求要有設計,安裝,維修經驗.... 
學歷無問題
你唔係已經有H牌咩?

引用:
原帖由 Carpenter123 於 2023-1-25 09:07 發表

你唔係已經有H牌咩?
其實我係申請C牌

引用:
原帖由 william1456 於 2023-1-25 10:31 發表

其實我係申請C牌
哦,見你話已經有H牌,出Post話申請B牌😂

引用:
原帖由 william1456 於 2023-1-20 21:00 發表
早大半年 見唔少同事/師兄, 用以前公司寫開經驗信既範本去簽牌, 都彈番轉頭, 話要有設計經驗, 聽講依家EMSD出電牌只會出0字尾牌, 所以要包埋設計經驗

引用:
原帖由 fyuft486 於 2023-1-27 14:46 發表

早大半年 見唔少同事/師兄, 用以前公司寫開經驗信既範本去簽牌, 都彈番轉頭, 話要有設計經驗, 聽講依家EMSD出電牌只會出0字尾牌, 所以要包埋設計經驗
已經有超過20年,(冇出過) 新嘅1、2、3牌

引用:
原帖由 Carpenter123 於 2023-1-28 11:54 發表

已經有超過20年,(冇出過) 新嘅1、2、3牌
上年 有幾個同事拎住同一個寫法既經驗信, 早一些申請的同事成功取牌, 遲一些申請的同事彈番轉頭 . 有冇師兄知道現在EMSD批牌的準則是否有改變或是相對手緊了.

引用:
原帖由 fyuft486 於 2023-1-29 18:31 發表

上年 有幾個同事拎住同一個寫法既經驗信, 早一些申請的同事成功取牌, 遲一些申請的同事彈番轉頭 . 有冇師兄知道現在EMSD批牌的準則是否有改變或是相對手緊了.
我前年都遇到咁嘅情況,佢哋只係揸返正來做,
仲要越嚟越正,其實都係意料中事。

引用:
原帖由 Carpenter123 於 2023-1-29 23:08 發表

我前年都遇到咁嘅情況,佢哋只係揸返正來做,
仲要越嚟越正,其實都係意料中事。
依家好多人有,根本不缺人簽
好多有牌既都想收緊,馨香好多嘛

引用:
原帖由 cityyear3 於 2023-1-30 08:56 發表

依家好多人有,根本不缺人簽
好多有牌既都想收緊,馨香好多嘛
的確係

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]