• 瀏覽: 35,925
  • 回覆: 59
  • 追帖: 2
佢都已經四十頭,不過仲未結婚,都唔打算結婚,好抗拒其他人派利是比佢,大家有無遇過咁既人

引用:
原帖由 好鐘意講廣東話 於 2023-1-22 13:45 發表
佢都已經四十頭,不過仲未結婚,都唔打算結婚,好抗拒其他人派利是比佢,大家有無遇過咁既人
調翻轉頭講 大把好似佢噉樣又拗返轉頭攞利是都大把啦  未結婚就有權攞利是啦

引用:
原帖由 armking96 於 2023-1-22 16:58 發表

調翻轉頭講 大把好似佢噉樣又拗返轉頭攞利是都大把啦  未結婚就有權攞利是啦
佢覺得自己年紀咁大,仲問啲後生既同事拿利是,會唔好意思

引用:
原帖由 好鐘意講廣東話 於 2023-1-22 17:54 發表

佢覺得自己年紀咁大,仲問啲後生既同事拿利是,會唔好意思
但開工黎是都要收既

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2023-1-22 19:30 發表

但開工黎是都要收既
佢真係唔會收,話唔駛啦!

引用:
原帖由 armking96 於 2023-1-22 16:58 發表

其實我覺得利是既野,有人比就收,唔比都無咩

我都接近三十尾,我都未結婚,我唔會介意有人派利是比我,總之有心派利是俾我的,我就會收
我講明在先,我不是強行要人派利是俾我,因為自己知道自己事

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-1-22 19:58 發表
我都接近三十尾,我都未結婚,我唔會介意有人派利是比我,總之有心派利是俾我的,我就會收
我講明在先,我不是強行要人派利是俾我,因為自己知道自己事
無錯,我就三十頭,有人派我就收,講幾句恭喜說話,唔派我都唔會勉強

我都冇結婚
都有派開工利是

引用:
原帖由 好鐘意講廣東話 於 2023-1-22 13:45 發表
呢d心態好正常噃

新年 派利是都幾煩吓

我結咗婚,但好多同事以為我未結,因為每年都有新同事來派利是比我,我都好尷尬,又要同佢哋解釋

引用:
原帖由 瞓個好覺 於 2023-1-22 23:45 發表
我都冇結婚
都有派開工利是
開工利是佢就收,但係其他同事派利是比佢,佢就比較抗拒

引用:
理得佢!不要慳返!!!

意頭利利是是,會收呀,拆利是後,請返佢飲汽水law。

主題標籤 #大好錢兔
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]