• 瀏覽: 2,169
  • 回覆: 26
  • 追帖: 3
+9
大眼雞洗衣機去水喉倒灌,洗衣機一放水就喺條喉嘔返出嚟,條去水喉同星盆係同一條去水喉,星盆去水非常暢順,應該冇塞,希望有師傅指教,先謝謝

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-23 14:07 發表
大眼雞洗衣機去水喉倒灌,洗衣機一放水就喺條喉嘔返出嚟,條去水喉同星盆係同一條去水喉,星盆去水非常暢順,應該冇塞,希望有師傅指教,先謝謝
如果之前冇塞,就可以用鐵線或彈弓通通佢,裏面應該塞滿豬油膏了。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2023-1-23 22:30 發表

如果之前冇塞,就可以用鐵線或彈弓通通佢,裏面應該塞滿豬油膏了。
用彈弓通過,咩都new吾到

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-23 14:07 發表
由於大眼雞係用水泵去水,去水速度係快過星盤,所以星盤暢順,唔代表洗衣機都會暢順架,如果你係用左好耐突然出現呢種情況,咁幾乎肯定係條喉入面某D位置塞塞地,未至於令到星盤去水慢,但係就頂唔住洗衣機去水速度,建議都係要通下佢。(主要係通星盤去水個一段)

如果我冇記錯,我上次好似係用左9米左右彈簧先通到

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 01:53 發表

由於大眼雞係用水泵去水,去水速度係快過星盤,所以星盤暢順,唔代表洗衣機都會暢順架,如果你係用左好耐突然出現呢種情況,咁幾乎肯定係條喉入面某D位置塞塞地,未至於令到星盤去水慢,但係就頂唔住洗衣機去水速度,建議都係要通下佢。(主要係通星盤去水個一段)

如果我冇記錯,我上次好似係用左9米左右彈簧先通到
試下先,謝謝幫忙

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-23 14:09 發表
試下咁樣做,推落條喉不高過入喉位,入喉位封,淘寶有賣。

引用:
原帖由 sk4598 於 2023-1-24 09:50 發表

試下咁樣做,推落條喉不高過入喉位,入喉位封,淘寶有賣。

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-24 11:23 發表

師兄係咪指呢一種呀

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-24 11:23 發表

好專業,要是乎自己現場環境需要決定,這款接駁口多,漏水機會亦大。
你可以先將去水喉盡量塞入,試下有冇再出水先。

引用:
原帖由 sk4598 於 2023-1-25 02:00 發表

好專業,要是乎自己現場環境需要決定,這款接駁口多,漏水機會亦大。
你可以先將去水喉盡量塞入,試下有冇再出水先。
明白,聽日試下先,唔該師兄🙏

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-24 11:24 發表

師兄係咪指呢一種呀
我都只係時喉塞到好入就冇水流出,上面冇封。

引用:
原帖由 sk4598 於 2023-1-25 02:09 發表

我都只係時喉塞到好入就冇水流出,上面冇封。

👌明白

引用:
原帖由 傅斯年 於 2023-1-25 02:03 發表

明白,聽日試下先,唔該師兄🙏
吾好客氣,我都有同樣情況發生,希望幫到你。

引用:
原帖由 sk4598 於 2023-1-25 08:14 發表

吾好客氣,我都有同樣情況發生,希望幫到你。
嘗試失敗,啲水都係倒灌😫,我有個斬腳趾避沙蟲嘅想法唔知可唔可行,請各位指教,將條去水喉駁長,每次洗衫就放條去水喉喺星盆度放水,唔知得唔得呢,請各位師兄指教🙏🙏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]