• 瀏覽: 22,996
  • 回覆: 132
  • 追帖: 4
+4
本主題由 canon123 於 2023-1-25 03:22 移動
大陸係抽查

羅湖開番嗰日應該唔駛核酸檢測了

引用:
原帖由 前插後抽 於 2023-1-23 15:47 發表
係香港先多舊魚睇一睇
因為返落去香港, 責任係香港。 你上去係去大陸, 大陸驚你帶病毒上去。 係大陸要求香港人做核酸。 咁簡單的道理你都唔明。 

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2023-1-23 16:13 發表
羅湖開番嗰日應該唔駛核酸檢測了
我都估係。 

通常冇驗嗰時就比人抽中

即係等於各國海關一樣,入境永遠嚴厲過出境,怕你帶違禁品入境,多過你把違禁品出境

引用:
原帖由 河野桃子 於 2023-1-23 16:25 發表

因為返落去香港, 責任係香港。 你上去係去大陸, 大陸驚你帶病毒上去。 係大陸要求香港人做核酸。 咁簡單的道理你都唔明。 
返上去就香港查,返落嚟就冇人查!

引用:
係香港先多舊魚睇一睇
我朋友啱啱昨天喺文錦渡過關,佢話要檢查喎,反正都係$15元,我朋友話早上10點檢測,下晝6點就收到報告,都係做咗安全啲,同埋唔使紙質報告,睇手機就得啦

我岩岩喺福田返香港,大陸果邊要我出示,
但就只係睇左0.000000001秒就放我入去.
另外今日經深圳灣去深圳,
香港呢邊直頭唔睇預約果份,而陰性報告都只係睇左一兩秒,

引用:
原帖由 andyyyy 於 2023-1-23 18:46 發表

返上去就香港查,返落嚟就冇人查!
陳國基講左係大陸要求, 香港都無辦法. 
而家已經努力同上面傾免檢測. 
我覺得如果羅湖開埋, 應該好大機會唔使.
再加上香港感染人數已經下降咁多.

即是無做核酸都可以返香港啦

引用:
原帖由 hello179 於 2023-1-23 19:06 發表
我岩岩喺福田返香港,大陸果邊要我出示,
但就只係睇左0.000000001秒就放我入去.
另外今日經深圳灣去深圳,
香港呢邊直頭唔睇預約果份,而陰性報告都只係睇左一兩秒,
預約時間我諗佢地唔睇啦.
如果你早到唔比你過, 肯定鬧死佢. 而且人流就會變多. 
求其望下就算好過.

引用:
係香港先多舊魚睇一睇
國內應已不理,因為都驗不到核酸

主題標籤 #香港
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]