• 瀏覽: 43,462
  • 回覆: 210
我只是分析員

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2023-1-23 22:43 發表
你去應該可以攞到冠軍
我只是分析

引用:
原帖由 nobody2014 於 2023-1-23 22:34 發表
唱一首歌,唱錯歌詞,又唔記得歌詞,基本就要出局,冇得保留啦!
不過無綫有乜做唔出!
似乎last9個沒有人炒粉

是但啦節目完成後都冇可持續發展性, 上過節目唱過幾首就算啦

引用:
原帖由 海邊12 於 2023-1-23 22:21 發表

唱女神首歌已經注定失敗
首歌旋律唔啱男人唱
加上歌詞又差
簡單啲
垃圾歌你揾歌神同天后嚟唱都冇用
所以,佢唱女神,我不會批評,但此歌完全唱K水平之下

引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2023-1-23 22:50 發表
是但啦節目完成後都冇可持續發展性, 上過節目唱過幾首就算啦
但鮑生害死好多街頭藝人,今人產生錯覺,以為水平就是了

十分難聽,導演玩嘢?虐待觀眾

引用:
原帖由 香港都市遊人 於 2023-1-23 21:47 發表

其實佢未唱之前嗰段自白已經顯示玄機,佢話喺街頭演唱,好free,,咁嘅方式唱無限制,唔鍾意太多規限來唱,咁樣會好大壓力。擺明佢自己都唔想玩了。但係咁樣就浪費咗人地個名額,out咗嗰啲人有啲都係認真去唱,呢個有機會又唔想繼續唱,其實佢唱倩影都唔算好出色,只是合格以上,多得林志美捧佢,唱第二句就俾燈。其實佢呢個年紀都應該通情達理吖,參加咗就專重番個比賽。一生何求呢首歌對於佢嚟講會有難度咩?
已經參加比賽,仲入了top 20,吾想玩就求其唱?
對於出局之人公平嗎?

他一走音、忘記歌詞
但仍入到
劇情緊湊
你明的!

引用:
原帖由 我的仔仔叫穎穎 於 2023-1-23 18:52 發表
公開一句,我並非盲粉,任何歌手我也會評論。
作為一個比賽者,飽生失誤極度嚴重。
債影的驚喜?
一個自稱街頭藝人,理論上歌倉庫必定深,而且水準必須穩定及平均。
一生何求並非任何新歌,上round女神已經失望,今次明顯三個失誤:甩key,甩拍子,忘記歌詞,亂作歌詞?
飽生不是素人,而且入了20強,理性主義下必須表演出成熟。
61分是比多了,完全不合格的表現。
如果話特登去輸更加可恥,浪費一個位置。
飽 ...
其實孔子都有講,錯過了你嘅時代就算,早應該收皮,去獻醜俾人評頭品足不如返屋企打機好過!

爸爸唱功也相當厲害,太謙虛了

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2023-1-23 23:13 發表
他一走音、忘記歌詞
但仍入到
劇情緊湊
你明的!
就是奇怪有61分,但這樣舖排必定反效果,正如屯門那那

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2023-1-23 23:21 發表
爸爸唱功也相當厲害,太謙虛了
我唱歌是垃圾級別。

伍sir 聽完倩影話想即刻作歌俾佢唱, 都今次話聽得好辛苦, 由天跌落地。年紀大唔係藉口。

引用:
原帖由 金色牛牛 於 2023-1-23 23:30 發表
伍sir 聽完倩影話想即刻作歌俾佢唱, 都今次話聽得好辛苦, 由天跌落地。年紀大唔係藉口。
班音樂人狗噏啫俾歌, 真係唔駛錢送俾佢咩

當真係唔駛錢送俾佢, 我就唔信tvb會駛錢係個六十幾歲冇未來發展前景嘅人身上出歌