• 瀏覽: 11,083
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
我幾好奇討論既人 真係有睇?

利申 我無睇
金庸年年都有 真係睇到悶 翻拍又翻拍

因為一SEARCH 就搵到黎睇

引用:
原帖由 眼睛框架 於 2023-1-23 20:42 發表
我幾好奇討論既人 真係有睇?

利申 我無睇
金庸年年都有 真係睇到悶 翻拍又翻拍
呢個世界講就冇問題,要比錢先至係問題⋯⋯😂😂😂😂😂😂

喺度寫幾隻字,唔駛出真名又唔駛比錢,講乜都得,踩乜都得,講之嘛⋯⋯

年代吾同啦
一來大家人生經驗豐富
正所謂
你屹起條尾
知你賴屎定開細啦

大家借D意討論
先係開心重點

睇吾睇
一D都吾重要

而且
睇預告
見到成個店小二咁
咁大浸老人除
咁都判斷吾到?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2023-1-23 21:31 發表
年代吾同啦
一來大家人生經驗豐富
正所謂
你屹起條尾
知你賴屎定開細啦

大家借D意討論
先係開心重點

睇吾睇
一D都吾重要

而且
睇預告
見到成個店小二咁
咁大浸老人除
咁都判斷吾到?
店小二冇得甩,講野有機械式.除左打鬥場面跟本可以唔睇.

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2023-1-23 21:00 發表
因為一SEARCH 就搵到黎睇
講出重點

引用:
原帖由 kira2018 於 2023-1-23 22:52 發表

店小二冇得甩,講野有機械式.除左打鬥場面跟本可以唔睇.
岩岩望左大半,  反而欣賞小明叔個火雲掌幾果癮 中間大戰睇到有D 悶,  不過打鬥場面算係咁喇
不過最唔中意D 色調永遠係灰黑黃,  睇到個人無乜心機

春節上嘅國內電影,我地黨會安排大家坐定定係屋企都可以睇到。當當條件許可嘅都係去電影院睇開心啲

有幾奇怪,
根本絕大部分人已預期唔會好睇,
一來甄打十已經out,(佢之前幾套片已經仆直)
二來佢一d都唔似喬峰(最衰過林峯演張無忌)

只有無聊,又買唔到其他戲飛的情侶,或者需要入場

甄子丹呢幾年爛片太多,佢紅得遲,自然想呢十幾年內盡拍盡賺,所以咪愈拍愈爛囉,以前成龍真係做到1年先得1套或2套,仲要套套都大制作,好心丹爺退休啦,60歲仲打做乜?呢套喬峰已經睇咗,全片就係特效同剪接,係睇唔到甄子丹好似以前咁,連續打幾招一take過,即係佢自己都做唔到,只可以逐個鏡頭拍再剪接,咁仲死要打落去為乜?

睇到悶甄子丹得一個樣

上套怒火咪幾好睇囉。不過套路同當年盜火線似到呢。作為金庸迷,我就完全唔覺佢似喬峰啦。樓上有師兄講衰過林峰做張無忌,但起碼林峰靚靚仔仔,有果浸味先

引用:
原帖由 秦始皇七世 於 2023-1-24 03:04 發表
甄子丹呢幾年爛片太多,佢紅得遲,自然想呢十幾年內盡拍盡賺,所以咪愈拍愈爛囉,以前成龍真係做到1年先得1套或2套,仲要套套都大制作,好心丹爺退休啦,60歲仲打做乜?呢套喬峰已經睇咗,全片就係特效同剪接,係睇唔到甄子丹好似以前咁,連續打幾招一take過,即係佢自己都做唔到,只可以逐個鏡頭拍再剪接,咁仲死要打落去為乜?
同意,  不過其實古代武打可以點新意, 點樣飛點樣撞爛D木,  都睇到悶

金庸故仔根本無任何突破空間可言,  一改就比FANS杯葛,  唔改照拍無人會話好
其實我唔明, 乜野品牌都無意義, 呢家成績好明顯係呢個IP 拍電影係搵唔到錢,  點出名都假

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2023-1-23 23:31 發表

岩岩望左大半,  反而欣賞小明叔個火雲掌幾果癮 中間大戰睇到有D 悶,  不過打鬥場面算係咁喇
不過最唔中意D 色調永遠係灰黑黃,  睇到個人無乜心機
嗰招叫火焰刀唔係火雲掌,徐小明角色叫鳩摩智原著好多招式又小無相功模枋少林72絕技,最後走火入魔被段譽用北冥神功吸去功力才救回性命

引用:
原帖由 再世睹俠 於 2023-1-24 11:17 發表

嗰招叫火焰刀唔係火雲掌,徐小明角色叫鳩摩智原著好多招式又小無相功模枋少林72絕技,最後走火入魔被段譽用北冥神功吸去功力才救回性命
如果以原著戰鬥力排名,鳩摩智絕對係頂級果批,響少林寺對戰虛竹都唔輸,勁過丁春秋同游擔之,受咗傷都可以幾招制服慕容復,邊可能咁易俾喬峰ko,仲要係一面倒咁輸,反而結尾慕容復變咗大boss,打到喬峰嘔血,真係吹脹

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]