• 瀏覽: 6,784
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
+22
今次係完全去hea,未有太多plan. 只係plan 咗去oasis 按摩。其他都行下食下。飛機delay成4.5小時🥲去到bkk機場已經係零晨1點🥱。好彩機場內仲有sim 卡買. 最平的plan有bht299 夠晒我4日3夜用。
check in 咗holiday inn at sathorn. 近bts skytrain Chong Nonsi站。但第一晚入住已經有問題,冇熱水沖涼!😭搞咗一大輪都3點鐘😪😴😴😴

第一天去咗chatuchak market. 唔會太多人

港人至愛big c supermarket. 行黎行去都聽到廣東話🤣

第二日,食完早餐就去Emquartier Department Store 等pasis spa職員車我去做massage. book 了3小時的body scrub, hot stone and aromatherapy massage
自己一間房,好夠私隱

夜晚去咗jodd fairs
氣氛幾好,人比較多,好多野食。

weed , 食完小心過唔到關😝

好想試,但一係友食唔哂

最後一天食番D代表嘢

呢杯hazelnut chocolate 真係好正。@ Tim Hortons , MBK

Nara restaurant

MBK.平價D嘅野同A貨

提示: 違規內容已被屏蔽

jodd fairs絕對唔會小d人知囉…呢個夜市已經出晒名好耐

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-24 10:04 發表
jodd fairs絕對唔會小d人知囉…呢個夜市已經出晒名好耐
好的。已更正。

引用:
原帖由 Jaimevoyager 於 2023-1-24 10:06 發表

好的。已更正。
我反而想知big c 除左超市外,入邊仲有咩行?好多年無行過,想去買外衫褲有無好介紹,謝謝

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-24 10:08 發表

我反而想知big c 除左超市外,入邊仲有咩行?好多年無行過,想去買外衫褲有無好介紹,謝謝
Terminal 21 有啲特色T恤同埋衫褲
大部份都係400 baht 以下價錢

引用:
原帖由 h9995435 於 2023-1-24 10:39 發表

Terminal 21 有啲特色T恤同埋衫褲
大部份都係400 baht 以下價錢
T21係芭堤亞行左,今日落曼谷想睇下big c 有咩行,太多年無行big c 已經唔記得左,謝謝

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-24 10:52 發表

T21係芭堤亞行左,今日落曼谷想睇下big c 有咩行,太多年無行big c 已經唔記得左,謝謝
Big c 都有啲衫褲,但唔知啱唔啱你taste.
Central world都好多舖呀

引用:
原帖由 Jaimevoyager 於 2023-1-24 11:43 發表

Big c 都有啲衫褲,但唔知啱唔啱你taste.
Central world都好多舖呀
咁我去central world

引用:
原帖由 獨行俠JPS 於 2023-1-25 20:05 發表

咁我去central world
fyi Central world and big c 就在隔離。過條行人天橋就到。

請教下, 太耐冇去 BKK

BKK 機場, book 車去芭堤雅大約幾多錢。

芭堤雅有冇酒店好介紹。 

引用:
原帖由 酒店失控 於 2023-1-26 14:10 發表

芭堤雅有冇酒店好介紹。 
very sorry. 我唔熟。去pattaya已經係N前年了🤣

引用:
原帖由 酒店失控 於 2023-1-26 14:10 發表

芭堤雅有冇酒店好介紹。 
係機場有巴士去芭提雅,200幾匹。的士你都可以係機場訂。
酒店,有平有貴,100蚊港紙到幾千港紙一晚都有。
你窮遊定富遊,酒店有乜要求?乜資料都冇,請問點答你?

主題標籤 #曼谷 #機場
鍵盤翻頁
左右