• 瀏覽: 12,985
  • 回覆: 77
  • 分享: 5
愛華頓上周六在英超護級戰作客0:2敗走韋斯咸,今日(24日)官方公布解僱上任不足1年的主帥林柏特,為班主莫舒利2016年收購球隊以來,第7次易帥。

愛華頓今季未能填補鋒將李察利臣離隊空缺,20場僅攻入15球。球迷近期多次表達不滿,令管理層在上周對修咸頓的主場敗仗避席。球隊前晚遭韋斯咸翼鋒查洛保雲上半場兩度破門後亦返魂乏術,各項賽事近10場只得2和8負,在英超跌至尾二。莫舒利在賽後稱林柏特的「去留非自己所能決定」,最終管理層昨開會同意易帥,今日公布消息,並證實「林柏」連同艾殊利高爾等多名副手一同離任。

英媒又指愛華頓已開始物色新帥,人選包括名宿朗尼,但球員時代曾效力愛華頓的他,現正在華盛頓聯隊備戰美職新季,而般尼前帥戴治等據報不在「拖肥」考慮之列,其後一隊操練暫由前隊長拜恩斯等青年軍教練帶領。

https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20230124/s00006/1674482769972/英超-愛華頓解僱林柏特-近7年7次易帥-傳朗尼回巢救亡

當初佢教打比郡
對陣曼聯成隊波踢得超好
令人以為佢夠LV教英超 
建議佢都係教番低組別球隊
做番佢力所能及的事吧



大sam


當年神童返嚟


林伯同謝老4呢啲名宿都係唔好再教波啦


[隱藏]
似係想搵朗尼教,一係就普捷天奴教


而家個護級形勢好凶險喎,未必救得返


炒得遲喇


運氣用光了


朗尼?有咩資歷?有咩成績?根本純碰運氣,呢D管理層真心得啖笑。


[隱藏]
根本上年護到級已經要即炒, 根本係好好運, 仲留戀林伯唔知為乜, 呢家水深火熱點攪


期待下季英冠見 


炒得遲,幾次磅尾大戰都輸


蘇B


布魯士得閒


[隱藏]
引用:
原帖由 特級貓山王 於 2023-1-24 09:56 發表
似係想搵朗尼教,一係就普捷天奴教
普捷天奴大雞唔食細米唔會去護級隊,三個月前阿士東維拉炒謝拉特時好似揾過佢,佢拒絕咗,不過肥普未必識教護級隊! 後來維拉揾啱教頭愛美麗,成績回升快上岸!
愛華頓換帥太遲,降班大熱!



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]