• 瀏覽: 5,488
  • 回覆: 18
拜仁體育總監沙利咸美錫表示, 由於守門員教練泰柏奴域跟其他教練團成員出現分歧, 即時離任.  42歲既泰柏奴域於2011年7月跟紐亞一同加盟拜仁, 11年半期間一直是紐亞最親密工作夥伴, 合作無間, 令紐亞攀上世界首席門將之位, 功勞不輕, 隨著36歲既紐亞因滑雪斷腳休養期間, 拜仁剛簽下34歲瑞士首席門將恩桑瑪頂替其位置, 依家連紐亞既最佳拍檔也郁埋, 令人聯想到紐亞即使將來復出保持水準, 亦未必再是必然正選及球會管理層寵兒, 意味紐亞在拜仁日子其實已開始進入倒數期了.

36歲既受傷就簽個34歲, 本身冇後備既咩?

傷唔傷佢都倒數緊架啦
36歲
仲有幾年可以踢?

紐亞一早需要搵人接棒

乜有D人原來咁無知,  以為現今守門員36歲已經好老.  意大利既索夫在1982年40歲之齡以國家隊隊長身份高捧世界盃, 保方40歲之前一直是祖雲達斯首席門神, 40歲後仲可以轉會法甲班霸PSG, 然後再返祖雲達斯踢到42歲, 今日44歲仲打緊帕爾馬......
又有人唔識就亂作批評, 人地拜仁係將目光放在歐聯錦標, 長遠接班人紐布因紐亞一直保持水準, 正選位置穩如泰山, 所以被逼外借法甲摩納哥, 寧願完約而不想季中返拜仁, 單靠二號門將烏列治唔可靠, 拜仁於是簽下級數跟紐亞接近既瑞士首席門將恩桑瑪來擔正, 貪佢有資格打歐聯又有級數與質素保證.

再補充多一點:  紐亞之前兩名德國國家隊門將簡尼及利文, 前者為拜仁踢到39歲才退役, 後者39歲還是阿仙奴正選, 離開英超返德甲史特加打多兩季, 41歲又再重返阿仙奴做後備.
如果無斷腳既紐亞為拜仁踢多3-4年有咩咁出奇, 何以大驚少怪?

引用:
原帖由 小靈靈 於 2023-1-24 16:25 發表
傷唔傷佢都倒數緊架啦
36歲
仲有幾年可以踢?
都唔係,龍門可以玩耐啲,
你睇下保方

佢對日本輸近柱已經知回晒塘,果球唔應該輸

紐亞唔睇好啦,36歲先黎斷腳基本上玩完,保方30出頭都好多傷但係都係背傷呢啲肌肉受傷,紐亞傷骨係好嚴重。

要紐亞離開拜仁唯一可能是傷愈後水準大跌後,經常犯錯………否則單是恩桑瑪不是決定原因。達史迪根比恩桑瑪質素更高,又年輕幾年,國家隊位置仍動不了紐亞分豪。
個人希望梅拿、紐亞一輩主動退下來,長期霸住國家隊位置對大家都不好。

引用:
原帖由 lpj88 於 2023-1-24 15:13 發表
36歲既受傷就簽個34歲, 本身冇後備既咩?
有,借左,同埋唔夠班

引用:
原帖由 金四男子組 於 2023-1-24 19:33 發表
佢對日本輸近柱已經知回晒塘,果球唔應該輸
我覺得係假

引用:
原帖由 Nasdap 於 2023-1-24 20:57 發表
要紐亞離開拜仁唯一可能是傷愈後水準大跌後,經常犯錯………否則單是恩桑瑪不是決定原因。達史迪根比恩桑瑪質素更高,又年輕幾年,國家隊位置仍動不了紐亞分豪。
個人希望梅拿、紐亞一輩主動退下來,長期霸住國家隊位置對大家都不好。
所以如果紐亞之後打返起,Sommer就會搵出路,坦克世界盃之前已經搵緊佢頂黎緊夏天走既ddg

引用:
原帖由 小靈靈 於 2023-1-24 16:25 發表
傷唔傷佢都倒數緊架啦
36歲
仲有幾年可以踢?
佢一直都好勁又硬淨

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]