• 瀏覽: 27,347
  • 回覆: 446
  • 追帖: 3
+12
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20230124/1674574471793/《毒舌大狀》票房報捷連破兩項紀錄-黃子華-嚇我一跳

《毒舌大狀》票房報捷連破兩項紀錄 黃子華:嚇我一跳
《毒舌大狀》票房繼續報捷,大年初二(23日)的單日票房衝破680萬,連續打破兩項紀錄,分別係香港史上賀歲片及近5年單日票房NO.1 ; 累積票房已破2000萬。黃子華與眾演員組成「九星報喜」,預先拍攝短片感謝觀眾支持,說睇1次唔夠睇,可以睇2次、3次,劇本有很多細節位與金句待觀眾發掘,又約定3000萬票房見!子華轉發年初二單日票房破紀錄的喜訊,留言:「唔係講笑,嚇我一跳!」

附件

ec652d71d7860aff08a99958403b3e77.jpg(51.05 KB)

3日票房過2000萬 套片其實只一般都大收

唔好將黃子華同星爺比較 盞畀人鬧 佢係唔錯 但係同星爺比較 仲有一段好遠好遠的距離

引用:
原帖由 nbachung101 於 2023-1-25 00:30 發表

四平八穩,兩個鐘有多,但劇情緊湊,推進流暢,完全冇廁所位。 我會睇多次。

黃子華最近兩套戲係幾十年功力嘅收成期。

是Q但, 講到1億我都唔會再中伏

引用:
原帖由 nbachung101 於 2023-1-25 00:30 發表

安樂影片....同時經營有14間戲院的百老匯院線

之前套飯氣攻心夠話好睇啦,
原來一睇又係爛劇一套

引用:
原帖由 skii123 於 2023-1-25 02:45 發表
原來一睇又係爛劇一套
飯氣攻心爛.之前楝篤爛..今次又爛..香港人心甘情願捧子華埸... 重要睇好多次 票房創新高..

引用:
原帖由 skii123 於 2023-1-25 02:45 發表
原來一睇又係爛劇一套
成日低能當有趣。我真系唔識欣賞。

從來冇入戲院睇過黃子華主演的電影。完!

引用:
原帖由 黃老邪 於 2023-1-25 08:53 發表

從來冇入戲院睇過黃子華主演的電影。完!
黃子華咁多套電影,最收得這套,但都是一般水準😙

放心…唔會信呢啲吹奏…唔入場…就一定唔會中伏 

引用:
原帖由 hfceddie 於 2023-1-25 00:58 發表

四平八穩,兩個鐘有多,但劇情緊湊,推進流暢,完全冇廁所位。 我會睇多次。

黃子華最近兩套戲係幾十年功力嘅收成期。
同感,仲有哭了2次

點取代,拒D戲睇完都唔記得.

咁佢呢幾年嘅票房又真係唔錯嘅。
不過周星馳嘅電影係純以戲吸引你入場,至於黃子華就……。
如果你話"乜代宗師"同"棟篤特工"係好好睇,好高質素,好令人感動嘅,咁就真係冇乜嘢說話好講。
但起碼有人入場睇電影都係好事嚟嘅,幾年前呢類戲同卡士可能最多收三、四百萬,而家可以收三、四千萬或更多,點都好起碼香港拍電影有自己人睇番先,但呢啲戲對外就真係難登大雅之堂。

主題標籤 #毒舌大狀
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]