• 瀏覽: 47,556
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
+4
1.好多夜市檔冇左,新開都唔似之前咁熱鬧,靜
2. 商場仲係咁多人不超過少咗好多大陸遊客,其他國家都算多
3. 基本上一半人唔帶口罩呀,去到要有中招準備好
4. 入境好順利完全冇查疫苗保險
5. 聽講多人被騙錢,我又唔覺,因為唔會隨便同人講嘢
6. 不過成個感覺係靜咗好多始終冇咗好多大陸遊客冇之前咁熱鬧
7. 好多樓起緊,不過起好都冇咩人住
8. 過關好快同之前一樣

物價,餐廳,夜市,有無貴左好多?

引用:
原帖由 Goslar 於 2023-1-30 11:47 發表
物價,餐廳,夜市,有無貴左好多?
都係咁平,抵食

我上年10月中去曼谷已經好多旅客,果時夜晚去唐人街人多到行唔倒咁制,系咪d人過完年唔出去玩住

我系從上年10月-現在一直在泰國,期間有20日過左馬來西亞

引用:
原帖由 南區肥豬豬 於 2023-1-30 11:54 發表

都係咁平,抵食
好啊 。I miss Thailand!

請問需要買什麼covid 保險嗎?

引用:
原帖由 edward1129007 於 2023-1-30 18:24 發表
冇人問,不過買左安心啲

引用:
原帖由 南區肥豬豬 於 2023-1-30 18:25 發表

冇人問,不過買左安心啲
thanks

想問而家泰國戴口罩嘅係咪通常都係遊客?

如果想落地想唱錢會唔會好貴?

引用:
原帖由 南區肥豬豬 於 2023-1-30 09:38 發表
6. 不過成個感覺係靜咗好多始終冇咗好多大陸遊客冇之前咁熱鬧
師兄去曼谷住邊間酒店?

原來而家冇咗好多夜市檔… 咁商場啲嘢貴唔貴?

引用:
原帖由 南區肥豬豬 於 2023-1-30 09:38 發表
入境使唔使畀針卡佢哋睇?

引用:
想問曼谷仲多唔多SPA?

引用:
原帖由 edward1129007 於 2023-1-30 18:24 發表
係咪旅遊保既其中一款?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]