• 瀏覽: 38,480
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
+91
仲諗住可以用消費券買添
借圖

玩隻膠算啦,原汁原味,折完2千唔洗,又保值。。。30th係白面,好淡色。今次40th用金面,應該無問題。🙉

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-18 22:09 發表

玩隻膠算啦,原汁原味,折完2千唔洗,又保值。。。30th係白面,好淡色。今次40th用金面,應該無問題。🙉
絕對同意買膠殼!四月中派消費券又要轉移目標去其他款式先

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-18 23:22 發表

絕對同意買膠殼!四月中派消費券又要轉移目標去其他款式先
其實同之前都係差不多,金面,白面。40th我就未必買,因為都係重複,戴唔晒。。。🙈

但如果未有周年版,咁都就值得玩隻。買新版,唔洗炒價去追舊版。

我最喜歡係20th。🤭

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-19 20:54 發表

其實同之前都係差不多,金面,白面。40th我就未必買,因為都係重複,戴唔晒。。。🙈

但如果未有周年版,咁都就值得玩隻。買新版,唔洗炒價去追舊版。

我最喜歡係20th。🤭
買嚟間唔中戴吓都幾好、Casio又係唔會只得幾隻咁少、始終有唔同款式可以選擇

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-19 21:10 發表

買嚟間唔中戴吓都幾好、Casio又係唔會只得幾隻咁少、始終有唔同款式可以選擇
紅圈磚牆,咁多代周年版大同小異。但機芯,底蓋,錶扣,會有唔同。。。

近年果D星星版,個底蓋圖案係名師設計,但我自己覺得麻麻地。所以,我較喜歡20th。10th當然更好,但已經30錶齡。

G係電子產品,係膠殼,戴耐左會老化。Casio 10 年左右翻出一次,等大家可以換新錶,延續5千經典。。。🤭

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-20 08:49 發表

紅圈磚牆,咁多代周年版大同小異。但機芯,底蓋,錶扣,會有唔同。。。

近年果D星星版,個底蓋圖案係名師設計,但我自己覺得麻麻地。所以,我較喜歡20th。10th當然更好,但已經30錶齡。

G係電子產品,係膠殼,戴耐左會老化。Casio 10 年左右翻出一次,等大家可以換新錶,延續5千經典。。。🤭
如果唔係紅圈磚牆粉絲、普通人望住唔同週年版都會覺得差唔多始終不同年代見證不同技術出現、都希望豬索繼續進步邁向光輝歲月

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-20 20:18 發表

如果唔係紅圈磚牆粉絲、普通人望住唔同週年版都會覺得差唔多始終不同年代見證不同技術出現、都希望豬索繼續進步邁向光輝歲月
借圖。。。🤭

唔該威廉兄之前啲週年版按鍵有無粒星㗎真係幾靚喎

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-22 20:20 發表

唔該威廉兄之前啲週年版按鍵有無粒星㗎真係幾靚喎
錶面已經無野好搞,玩下粒的,底蓋,錶扣。。。🤭

之前無星。。。🙈

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-23 01:15 發表

錶面已經無野好搞,玩下粒的,底蓋,錶扣。。。🤭

之前無星。。。🙈
底蓋同錶扣整到磨砂質地、估您都唔會因為呢三樣嘢再考慮買返隻儲吓

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-23 01:28 發表

底蓋同錶扣整到磨砂質地、估您都唔會因為呢三樣嘢再考慮買返隻儲吓
外國網店話,5月23日到貨 。到時睇下實物點先。。。🙈

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-23 01:52 發表

外國網店話,5月23日到貨 。到時睇下實物點先。。。🙈
咁好五月尾就有機會睇現貨折頭應該得好少

引用:
原帖由 uechampions 於 2023-3-23 02:03 發表

咁好五月尾就有機會睇現貨折頭應該得好少
錶行可以訂。。。🙃

借圖。。。🙈

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-25 22:05 發表

錶行可以訂。。。🙃

借圖。。。🙈

早晨唔該師兄、預計五月中到貨快好多

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]