• 瀏覽: 33,351
  • 回覆: 159
  • 追帖: 3
吳師傅明堂好響,有蔡思貝同隊,請問有無人參加過?
同其他跑班有咩分別?
好似而家免費參加,是否訓練好辛苦?

有冇聽過「免費永遠係最貴」?

今早响九龍仔先見到佢,比我印象係好吋吓你得閒咪去觀察吓佢點教班,I have no comment

其實你喺呢度都一段時間跑咗好幾年
唔係已經有自己固定嘅跑步安排?
跑步班,其實訓練都係差唔多嘅嘢
可能係揀訓練氣氛多個實質跑步內容
同埋就唔就腳

其實係未遇到合適嘅教練同方法,成績停滯。所以嘗試不同嘅練習方式

引用:
原帖由 斷空食客 於 2023-3-25 19:28 發表

其實係未遇到合適嘅教練同方法,成績停滯。所以嘗試不同嘅練習方式
其實你想太多啦
同一樣嘅訓練,每個星期重複咁做
簡簡單單,就算每星期跑四次,每次一個鐘不停跑
你一直做幾個星期,點都會進步
訓練重點並不在訓練方法
而係能夠持續每個星期能完成所有訓練

引用:
原帖由 happyyhappyy 於 2023-3-25 21:02 發表

其實你想太多啦
同一樣嘅訓練,每個星期重複咁做
簡簡單單,就算每星期跑四次,每次一個鐘不停跑
你一直做幾個星期,點都會進步
訓練重點並不在訓練方法
而係能夠持續每個星期能完成所有訓練
如果有靚女,仲要係明星一齊跑,跟住佢後面跑又幾爽嘅!

引用:
原帖由 斷空食客 於 2023-3-25 13:21 發表

同其他跑班有咩分別?
蔡思貝唔會參加跑班,係吳師傅單獨訓練

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-3-26 08:27 發表

蔡思貝唔會參加跑班,係吳師傅單獨訓練
吳師傅負責陪跑

引用:
原帖由 ccl80 於 2023-3-26 08:44 發表

吳師傅負責陪跑
當然喇,渣馬都係吳師傅親身落場做pacer

攝於九公

引用:
原帖由 斷空食客 於 2023-3-25 19:28 發表

咪去馬囉.

講真上個禮拜同比我更勁好多人吹水, 我都心郁郁想去佢跑會見識下.
(不過唔就腳, 我有私下問佢跑會細節, 都度過下...)
山外有山,俾一期錢見識下睇下有無得著都好, 我自知我進步空間無乜鳥.
你唔似我已經去到好高位, 好難再更上一層樓, KEEP到都要拜神.

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2023-3-26 23:31 發表

咪去馬囉.

講真上個禮拜同比我更勁好多人吹水, 我都心郁郁想去佢跑會見識下.
(不過唔就腳, 我有私下問佢跑會細節, 都度過下...)
山外有山,俾一期錢見識下睇下有無得著都好, 我自知我進步空間無乜鳥.
你唔似我已經去到好高位, 好難再更上一層樓, KEEP到都要拜神.
任何人包括世界記錄都有進步空間,不難處係要你改變

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-3-26 08:50 發表

當然喇,渣馬都係吳師傅親身落場做pacer

攝於九公
狗公?

引用:
原帖由 斷空食客 於 2023-3-25 13:21 發表

同其他跑班有咩分別?
幾年前剛開始跑步時跟過吳師傅學跑. 當時真係可以學到好多跑步知識. 個人覺得進步幅度也相當大. 10k由1個鐘有多跑到47幾分只用咗少於3個月時間. 師父嘅理念係用速度強課來推快時間. 如果學員冇自制速度能力. 就會比較容易受傷. 影響訓練進度. 我個人覺得樓主可以試吓. 要自己親身體驗過先知道是否合適自己.

引用:
原帖由 poonhenry 於 2023-3-25 14:41 發表

有冇聽過「免費永遠係最貴」?
最多幾十, 一百一堂有幾貴.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]