• 瀏覽: 4,130
  • 回覆: 38
「鏡安法」一隊獨大,
以後還有言論自由嗎?

DJ梁文禮「一啖沙糖一啖屎」評論鏡仔~
表面擦鞋讚「舞台上魅力四射亅;
暗地裡暗寸他們翻唱哥哥的歌「他們集體強姦張國榮作品」。
被「鏡安法」裁定為雙面人,要雪藏停工!

泥鯭唔做「雙面人」,直接抽插你肥姜講野唔經大腦,有無理會別人感受, 睇到人好尷尬!
也被「鏡安法」迫到跪玻璃,出嚟道歉! 乜撚嘢「敢言樂隊」光環一夜消失。

所謂「為民發聲903」,
所謂「良知樂隊」,
遇到「鏡安法」,全部要收皮。

鏡安大法好

因為劣質貨要驅逐優質貨

呢個世界,紅唔紅係唯一指標。
紅嘅講乜都多人支持
唔紅嘅就講多錯多

一班垃圾為左一個文盲白卡!連返大6比賽都輸左既!真係廢!

鏡安法12條
危害鏡仔自身安全,帶言語侮辱討論的立案偵查、檢控、審判和刑罰的執行等訴訟程序事宜!!

引用:
原帖由 dartarrow 於 2023-5-11 11:37 發表

呢個世界,紅唔紅係唯一指標。
紅嘅講乜都多人支持
唔紅嘅就講多錯多
原來你既標準係咁?即係紅既人可以指鹿為馬?說誰有罪就有罪?

引用:
原帖由 臭作2006 於 2023-5-11 12:06 發表

原來你既標準係咁?即係紅既人可以指鹿為馬?說誰有罪就有罪?
唔係我嘅標準,係現實世界多數人支持就係對的,你唔認同嘅話隨你便。

引用:
原帖由 dartarrow 於 2023-5-11 12:09 發表

唔係我嘅標準,係現實世界多數人支持就係對的,你唔認同嘅話隨你便。
按你講法即係中國人或印度人話事,人口越多越話事,笑了。
司法唔講民主不用交比民意判,基本常識,而你既觀念係讚成人多可以蝦人少,甚至反黑為白

班鏡粉仲惡過納粹黨衛軍,妖鏡做了樂壇希特拉。

引用:
原帖由 winnyband 於 2023-5-11 11:28 發表

鏡安大法好
same as 法輪大法

引用:
原帖由 臭作2006 於 2023-5-11 12:49 發表

按你講法即係中國人或印度人話事,人口越多越話事,笑了。
司法唔講民主不用交比民意判,基本常識,而你既觀念係讚成人多可以蝦人少,甚至反黑為白
隨便你。
現實世界就係咁運作。

RubberBand自我審查可恥!
還我泥鯭言論自由!!
泥鯭為港人發聲(插肥姜),
為我們抗「鏡安法」,
為我們擋坦克車。

要取締鏡妖大法

主題標籤 #張國榮
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]