• 瀏覽: 28,720
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
成日聽人講話做地盤可以搵成10萬,係咪堅?
等錢急用,體力ok唔怕辛苦,返地盤係咪唯一出路?

係,對自己體力有信心既話就去馬
去gym你比錢舉鐵, 去地盤你舉鐵有錢收

多勞多得

急 用 都 要 成 個 月 先 出 糧

唔少地盤技工日薪係3K至6K

引用:
原帖由 臭番 於 2023-7-13 13:32 發表

不別去

感覺在35度天氣好難捱, 太累容易出意外

唔比人呃都冇。

引用:

扎鐵,數字上加加班是有可能,但實際自己頂不頂到返足30天,又有冇咁多工咁多夜開?搵5-6萬比較實際,一般三行工人都係三至四萬,不要道聽途說

引用:
原帖由 雨中進擊的妹妹 於 2023-7-13 21:45 發表

唔少地盤技工日薪係3K至6K
吹少陣,3K-6K什麼貨幣?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2023-7-13 18:44 發表

急 用 都 要 成 個 月 先 出 糧
係好彩一個月出,大把含家產夾錢走佬,你又要浪費時間追大判或上勞記,地盤好睇唔好食,真係呢行就知

十萬係某部分工種加OT先有,仲要開足工
咁既狀態頂到一個月再講

引用:

個種辛苦不是你想像到,幾十度你唔著長袖就曬到甩皮,你著就焗到中鼠

真,但都要有能力做先得。

引用:

我以前鄰居做地盤,佢話無可能日日開工喎,尤其夏天,勞損好大。我諗你打個折月薪5萬啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]