• 瀏覽: 10,881
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
是咁的!朋友個仔!DSE零分!但係一個運動健將,技能淨係識做運動!冇學壞!但個人冇責任心,佢老母,唔想再嘥錢佢讀其他科,大家係咪覺得正確?

引用:
原帖由 足夠體貼的羊腩 於 2023-7-19 18:29 發表

是咁的!朋友個仔!DSE零分!但係一個運動健將,技能淨係識做運動!冇學壞!但個人冇責任心,佢老母,唔想再嘥錢佢讀其他科,大家係咪覺得正確?
正確!

可以入行做地盤工人。

佢個仔仲要唔去做下做兼職!佢老母直情要佢-係自己搬出去住,-係返工比家用?大家點睇?

DSE零分即是全U

上年報考最少五科的日校生 40288人,

有148人零分,佔 0.37%

更新:今年有39921名,171個全U, 0.43%

會考全U 日校生 1.1% (2003年)

DSE全U 比率只有會考全U 的 1/3

連小學程度都唔知有無

引用:
原帖由 足夠體貼的羊腩 於 2023-7-19 18:29 發表

想問佢係點做到,MC亂填都可能有1…

行行出狀元

引用:

呢個課程應該啱佢。讀完仲可以駁上高級文憑

https://www.vtc.edu.hk/admission ... and-sports-studies/

正確 去掃街😂😂😂

去讀建造業課程,既免費又有津貼,體能好的話可以做紥鐵。

唔讀書,可以考差佬

學水電啦!考到牌后做水電師父,做好口碑,不愁冇客,條條大道通羅馬,好過你唔係呢塊料夾硬讀上去

其實乜都係基因作崇,父母你乜料,細佬仔就咩料,子女讀書唔得,先要看看自己當年讀書掂唔掂! 不要太怪責小孩。

引用:

運動好大把出路

引用:
原帖由 央走 於 2023-7-25 07:40 發表

其實乜都係基因作崇,父母你乜料,細佬仔就咩料,子女讀書唔得,先要看看自己當年讀書掂唔掂! 不要太怪責小孩。
通常有冇分男女基因跟父母

引用:
原帖由 咕菇菇咕 於 2023-7-20 10:50 發表

想問佢係點做到,MC亂填都可能有1…
我都想知

主題標籤 #dse
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]