• 瀏覽: 11,205
  • 回覆: 27
呢排為左跑數,壓力好大...我發現我一壓力大就會狂食,無時無刻都好肚餓
身邊既同事都忍唔住話我肥左好多....
但係覺得咁樣先解舒緩到我既壓力,同我同team既同事都要一齊跑數,佢地都好大壓力
其中一個就話佢係食唔落野,會走去做運動減壓,有d就會狂睇笑片同打枕頭
我覺得做運動減壓先好似減到壓,但我真係冇咩時間做,想知大家仲有冇咩方法可能解壓?

試過真係壓力山大果陣,喺沖涼果陣拎住枝花曬唱歌

引用:
原帖由 我愛權志龍 於 2023-8-22 17:37 發表

呢排為左跑數,壓力好大...我發現我一壓力大就會狂食,無時無刻都好肚餓
但係覺得咁樣先解舒緩到我既壓力,同我同team既同事都要一齊跑數,佢地都好大壓力
其中一個就話佢係食唔落野,會走去做運動減壓,有d就會狂睇笑片同打枕頭
我覺得做運動減壓先好似減到壓,但我真係冇咩時間做,想知大家仲有冇咩方法可能解壓?
不斷買股票

引用:
原帖由 我愛權志龍 於 2023-8-22 17:37 發表

一樣不停吃,不過就揾定個舒服位放鬆個心吃完沖涼睡覺,有時壓力大真想辭職去旅行散心

打打佢 洩哂出黎

當眾除褲大嗌

'           

附件

018951b407e94f1cb05d6d5955fb067f.gif(458.42 KB)

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2023-8-22 19:42 發表

不斷買股票
這句說話害人𣎴淺ar

打J

叫G

要愛愛

食好嘢

引用:

我返工壓力大到每朝飲完咖啡會作嘔,朝早搭車時就會好似考試一樣心跳加速
出門口前會check 屋企有無野其唔記得熄
試過食香蕉, 黑朱古力呢d 增加血清素的食物,但無用
試過跑步都係無用

最有效的方法就係轉工,一係睇精神科醫生食血清素藥
其實我無經濟負擔,亦都有專業資格和技能,就算祼辭都唔怕搵唔到工,但唔知點解會有返工焦慮症,可能係遺傳
如果唔想食藥又唔想轉工,食人蔘都可以減壓,因為人蔘可以定驚抗焦慮
同埋每朝返工食粒糖和深呼吸,咁會relax d

唔好諗咁多 諗得多自然壓力大

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]