• 瀏覽: 26,682
  • 回覆: 66
初入職個陣比個女同事follow私人ig
之後其他同事想follow我都扮睇唔到申請
估唔到個女同事會cap我啲story再send比其他同事睇
自問啲story又唔係針對公司有時只係放下行街睇書啲相
每逢放假之後班同事返黎會問我點解你成日都去行山
開頭唔明點解佢地咁了解我放假做左啲咩
之後我先發現原來係個位女同事將我生活日常share比其他同事知

我有忍唔住問佢點解要咁做
佢話咁我地想了解你多啲呀嘛 你又唔比其他人follow你

咁樣對我黎講真係有少少困擾
對我黎講同事同朋友唔完全係同一類人呀
依家其他冇follow我既人都知我平時會做啲咩
搞到我覺得冇晒私隱……
以為呢個女同事好傾少少就比佢follow
點估到佢會同其他同事分享仲要冇經我同意……

同事就係同事
永遠唔會係朋友
唔應該將私人社交帳戶同同事分享

傻豬,限制佢啦

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2023-8-30 13:34 發表

傻豬,限制佢啦
咪係,一係用分身,

好奇心都是放在工事上比較好

保持距離

同事永遠唔會係朋友,就算私底約出黎活動話題都係公司野多

我有幾個舊同事,最後結埋婚,所以世事無絕對。

引用:
原帖由 笑下笑下就哭左 於 2023-8-30 12:04 發表

之後我先發現原來係個位女同事將我生活日常share比其他同事知

...
block 咗佢唔比佢睇你story

好好調教吓

引用:
原帖由 kh2995 於 2023-8-31 01:18 發表

好好調教吓
block 咗咗佢啦,等佢知道你唔喜歡佢嘅行為,你唔係善類

知道有咩問題?住邊,揸咩車,讀邊間大學,去邊度旅行,買咩股票,好多人都會知架啦?

大家分享下邊度好食,邊度好玩。。。

引用:
原帖由 笑下笑下就哭左 於 2023-8-30 12:04 發表

...
真係唔好彩, 遇著個喇叭筒, 職場係咁, 以後小心D

引用:

...
同事加我會當睇唔到

引用:

...
女同事,又另計,
現實生活當中,真係好難識到新既女性朋友,
如果樓主係男,識多個女人,有個好處,話唔定佢會介紹個女仔比你識.............

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]