• 瀏覽: 46,287
  • 回覆: 159
  • 追帖: 6
+25
¥68 既深圳通•八達通(深港互通行)交通聯合卡正式推出

https://mp.weixin.qq.com/s/DdGBfH_ofAtbO_mDZm6usQ
只在深圳發售
app ,客服網點,各口岸地鐵站同自助機
不過分開買深圳通交通聯合卡¥20-¥30
另外網上有人試左嶺南通•八達通交通聯合卡而家深圳地鐵用到了
八達通之前吹大左,繼續冇任何宣傳 連發佈會都冇參與

引用:
原帖由 rickycheng94 於 2023-8-30 23:21 發表

¥68 既深圳通•八達通(深港互通行)交通聯合卡正式推出

https://mp.weixin.qq.com/s/DdGBfH_ofAtbO_mDZm6usQ
只在深圳發售
a ...
Good😍

必買來做手信

用慣左信用卡八達通有自動增值
希望呢張遲d會有自動增值功能
即換

八達通又有
深圳通又要
買嚟做咩?

引用:
原帖由 明日懷舊的工人 於 31-8-2023 01:05 發表

用慣左信用卡八達通有自動增值
希望呢張遲d會有自動增值功能
即換
一定有,都係照咁樣申請步驟就可以。

不過只限自動增值八達通嗰邊,深圳通免問。

引用:
原帖由 美斯登基做球王 於 31-8-2023 04:39 發表

八達通又有
深圳通又要
買嚟做咩?
咪就係!
內地搭車不如直接支付寶/微信支付仲實際。

方使兩地市民👍

淨係深圳香港兩地。我已經買左張全國通了

連深圳通都有,但八達通公司咩聲氣都無,搞邊科

引用:
原帖由 三碌木 於 2023-8-31 08:17 AM 發表

淨係深圳香港兩地。我已經買左張全國通了
呢張同新出既深圳通一樣內地通用
但相比普通深圳通只係多左八達通功能
貴一倍值唔值得自己判斷

我個人較為現實,有冇人知呢張嘢有坐大陸地鐵有冇折扣仲有香港嗰part嘅所謂八達通有冇香港交通津貼

除了搭車
在深圳其他消費可以用嗎
用唔到都冇乜用

引用:
原帖由 小豬2016 於 2023-8-31 08:41 發表

我個人較為現實,有冇人知呢張嘢有坐大陸地鐵有冇折扣仲有香港嗰part嘅所謂八達通有冇香港交通津貼
深圳:地鐵95折,公交(巴士)8折

香港:同銷售版的成人八達通相同

附件

1000003738.jpg(221.21 KB)

1000003742.jpg(239.8 KB)

引用:
原帖由 美斯登基做球王 於 2023-8-31 04:39 發表

八達通又有
深圳通又要
買嚟做咩?
我都同意,香港用手機八達通,返深圳用支付寶微信搭車,真係買嚟無乜用,淨係響各大陸關口同高鐵站售賣,就知佢嘅對象應該係近期返上去玩果啲阿伯師奶,成日響地鉄站都見到大班香港人仲撳機買飛

引用:
原帖由 wilsonts 於 2023-8-31 08:23 發表

連深圳通都有,但八達通公司咩聲氣都無,搞邊科
可能和以前的互通行一樣,分港版和深圳版吧🤷‍♂️

主題標籤 #深圳
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]