• 瀏覽: 8,468
  • 回覆: 11
各位好, 諗住去日本買隻 Omega, 唔知會唔會有 james bond

請問係日本用支付寶單筆上限? 我見跨境支付寫住 $50k, 消費交易無上限, 即係點?

Jackpot, 龜吉有無邊隻抵買? thx

引用:
原帖由 zbbb 於 2023-9-3 21:54 發表

各位好, 諗住去日本買隻 Omega, 唔知會唔會有 james bond

請問係日本用支付寶單筆上限? 我見跨境支付寫住 $50k, 消費交易無上限, 即係點?

Jackpot, 龜吉有無邊隻抵買? thx
比現金唔得咩?日本中意現金支付。

建議直接打去問支付寶。另外點解唔用信用卡?全世界都簽得。日本買O仔超抵,尤其中野,james bond都好大機會買到。順便望多幾間bic cam,話唔定有驚喜。

引用:
原帖由 nirvana0001 於 2023-9-4 14:49 發表

建議直接打去問支付寶。另外點解唔用信用卡?全世界都簽得。日本買O仔超抵,尤其中野,james bond都好大機會買到。順便望多幾間bic cam,話唔定有驚喜。
因為支付寶既滙率好好, 都可能差5%; 而且信用卡海外簽帳會數 charges, 支付寶唔會

引用:
原帖由 nirvana0001 於 2023-9-4 14:49 發表

師兄, 日本o仔大概係8折?

引用:
原帖由 zbbb 於 2023-9-4 22:19 發表

師兄, 日本o仔大概係8折?
8折香港買都得啦。我幾年前買隻good planet連 5折都唔駛。

引用:
原帖由 zbbb 於 2023-9-4 22:18 發表

因為支付寶既滙率好好, 都可能差5%; 而且信用卡海外簽帳會數 charges, 支付寶唔會
以前銀聯係唔收charge,依家唔知。

引用:
原帖由 nirvana0001 於 2023-9-5 15:19 發表

8折香港買都得啦。我幾年前買隻good planet連 5折都唔駛。
師兄,Jackroad, 龜吉都做到5拆?

引用:
原帖由 zbbb 於 2023-9-5 21:05 發表

師兄,Jackroad, 龜吉都做到5拆?
佢兩個都有網頁,每日update既,不如自己上去睇下,明碼實價。

引用:
原帖由 zbbb 於 2023-9-4 22:18 發表

我上個月喺日本試過多次用支付寶俾超過一萬日元都有error,我已經實名登記和單筆限額五萬港元,每次都唔得,只可以俾幾仟日元😮💨。信用卡用SCB simply card 海外2%回贈,1.95%費用,可以差唔多平手,不過唔知SCB滙價好唔好。

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2023-9-7 09:17 發表

我上個月喺日本試過多次用支付寶俾超過一萬日元都有error,我已經實名登記和單筆限額五萬港元,每次都唔得,只可以俾幾仟日元😮💨。信用卡用SCB simply card 海外2%回贈,1.95%費用,可以差唔多平手,不過唔知SCB滙價好唔好。
原來係咁, 咁我會暫時加大 credit limit

引用:

BIC CAM 新錶?做到幾折?