• 瀏覽: 1,672
  • 回覆: 22
+4
大家睇,
佛教原來係咁既。 

感恩,

https://www.youtube.com/watch?v=SNMTx6AqpS8進入香討影片區

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-26 12:51 發表

大家睇,
佛教原來係咁既。 

感恩,

https://www.youtube.com/watch?v=SNMTx6AqpS8
你成日反佛?幾時捐返佛誕假期啲人工出來比政府?

咩呀,你哋叫呢啲做假信,假教徒喎,頂隆係叫個別事件嘛!

引用:
原帖由 manevil 於 2023-9-26 23:53 發表

你成日反佛?幾時捐返佛誕假期啲人工出來比政府?
呢位弟兄,
我只係叫「大家睇」,
即係大家自己判斷,
咁都叫「反佛」?
你真係離晒大譜。 

我係精忠報主,
公正持平,
合情合理合法,
有料就給大家分享,
報導專業,
大家自己判斷,
有乜唔啱呀? 

感恩。

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-27 14:36 發表

呢位弟兄,
我只係叫「大家睇」,
即係大家自己判斷,
咁都叫「反佛」?
你真係離晒大譜。 

我係精忠報主,
公正持平,
合情合理合法,
有料就給大家分享,
報導專業,
大家自己判斷,
有乜唔啱呀? 

感恩。
你唔係「反佛」又公正持平的話,又唔見你講下基督教啲負面新聞?

引用:
原帖由 manevil 於 2023-9-27 14:55 發表

你唔係「反佛」又公正持平的話,又唔見你講下基督教啲負面新聞?
講得冇錯呀,我成日見佢貼佛教的負面新聞,冇見佢貼基督教的負面新聞架,扮公正持平?過唔到良心果關啦

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-26 12:51 發表

大家睇,
佛教原來係咁既。 

感恩,

https://www.youtube.com/watch?v=SNMTx6AqpS8
呢d叫做越打越明,不明打到明,大開大合,黃飛鴻本色!
點都好過陰陰濕濕,背後插刀,去陰人既洋鬼子教啦!

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-27 14:36 發表

呢位弟兄,
我只係叫「大家睇」,
即係大家自己判斷,
咁都叫「反佛」?
你真係離晒大譜。 

我係精忠報主,
公正持平,
合情合理合法,
有料就給大家分享,
報導專業,
大家自己判斷,
有乜唔啱呀? 

感恩。
你成日話「反基」無聊,自己又成日「反佛」?咁都叫公正持平先真係離晒大譜!

引用:
原帖由 鋒利超人 於 2023-9-28 03:54 發表

呢d叫做越打越明,不明打到明,大開大合,黃飛鴻本色!
點都好過陰陰濕濕,背後插刀,去陰人既洋鬼子教啦!
係呀,成日話感恩啲人先夠晒陰濕,明明「反佛」都唔認,咁公正又唔見佢貼基督教啲負面新聞出來?

網上周圍都有《佛教三字經》,咁樣吹牛都得?我真係睇唔過眼。 

> 道教徒,興惡念

嘩,無中生有,公然詆毀道教徒呀。 

> 請焚經,為試驗

原來所謂的「惡念」就是「試驗」。
化學實驗,經常燃燒;物理實驗,經常撞擊。
佛教徒,Flame test 呀,聽過未呀?
係正宗科學實驗呀,唔係惡念呀。 

> 道經燬,佛經全

嘩,無中生有,講乜都得喇。 
詆毀道教,抬舉自己,真係好笑。 

> 光熾盛,耀人天

嘩,原來燒佛經,經不會毀,還會發出強光,照耀人天。 
講係冇用嘅,邊位佛教徒,敢做這個試驗俾大家睇?
如果「道經燬,佛經全;光熾盛,耀人天」,我即刻跟你姓。

附件

Buddha3.png(135.26 KB)

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-29 00:05 發表

> 道教徒,興惡念

> 請焚經,為試驗

> 道經燬 ...
樓主,沒有關係呀,基督徒都喜歡自相殘殺架啦~

@manevil 真是罄竹難書,不知道由哪裏開始說起,我會支持你,謝謝。

引用:

大家睇,
佛教原來係咁既。 

感恩,

為公義,違法成佛。

引用:
原帖由 fzsgro 於 2023-9-29 00:05 發表

> 道教徒,興惡念

> 請焚經,為試驗

> 道經燬 ...
真係含笑而觀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]