• 瀏覽: 7,553
  • 回覆: 23
請教各位師兄,本人在二手錶鋪見到一隻標示已停產的全新錶,當然是否真的全新很難證明,所以問題來了,到底是以比較高的價錢去搏一搏?還是以較低的價錢,去買一隻同款但表明是中古的比較好呢?

睇黎問都多餘,呢度d人係唔讚成去二手店買錶

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-16 21:27 發表

因為冇人可以肯定隻錶係NOS,是否買NOS 或二手要視乎你是否接受到二手錶,有人一定要全新,有人睇價錢買二手,所以你問都冇肯定答案,自己決定啦。

是什麼型號? 
2手先看外觀,勁打磨過幾平都要忍手
維修換過嘢要識分別

岩 有相睇?

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-16 16:55 發表

請教各位師兄,本人在二手錶鋪見到一隻標示已停產的全新錶,當然是否真的全新很難證明,所以問題來了,到底是以比較高的價錢去搏一搏?還是以較低的價錢,去買一隻同款但表明是中古的比較好呢?
NOS

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-16 21:27 發表

直情多鳩餘啦,二手錶店太多古惑野無論你係新手or老手都有機會中伏 而且中伏機會甚高  
二手錶店佢哋所謂的NOS表機會係翻新表,原裝貼紙又翻貼,配件/說明書又亂執比你

引用:
原帖由 木伽四點 於 2023-10-17 00:33 發表

是什麼型號? 
維修換過嘢要識分別
Absolutely agree

引用:
原帖由 dan2020 於 2023-10-17 08:47 發表

岩 有相睇?
搵到隻全新116520,睇實物都難分別,更何況睇相

引用:
原帖由 木伽四點 於 2023-10-17 00:33 發表

是什麼型號? 
維修換過嘢要識分別

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-17 12:36 發表

白面?係吾係沙橋?

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-17 12:36 發表

116520期數有些複雜   要識辨認

唔識睇易手就排下ad算喇 留番比高手玩

引用:
原帖由 木伽四點 於 2023-10-17 12:52 發表

116520期數有些複雜   要識辨認
如果買來收藏,吾佩戴
博日後升值
一定選NOS 啦

引用:
原帖由 新能源汽車1000 於 2023-10-17 13:02 發表

唔識睇易手就排下ad算喇 留番比高手玩
116520 已經停產咗好耐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]