• 瀏覽: 12,527
  • 回覆: 126
+4
最近揾緊116520 V頭 黑面,見到有間錶鋪有隻水貨,有證書但無牌仔,咁即係唔算full set,但牌仔緊唔緊要呢?聽講出面好似幾百蚊就買到

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 00:04 發表

最近揾緊116520 V頭 黑面,見到有間錶鋪有隻水貨,有證書但無牌仔,咁即係唔算full set,但牌仔緊唔緊要呢?聽講出面好似幾百蚊就買到
無牌仔一定不是full set

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 00:04 發表

綠牌可以買到,白牌有number就係跟錶出,冇得買返,之前有啲AD會唔俾白牌,現在應該都俾。

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2023-10-24 09:58 發表

綠牌可以買到,白牌有number就係跟錶出,冇得買返,之前有啲AD會唔俾白牌,現在應該都俾。
咁佢講既無牌仔,係指白定綠呢?我問清楚先,謝謝

引用:

師兄吾好買2手錶又不是Fullset 有伏味  而且116520已經停產絕對不而高追

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 11:55 發表

咁佢講既無牌仔,係指白定綠呢?我問清楚先,謝謝
V頭係2008年,我見網上有隻白面係已經用綠色保養卡、紅色細牌和綠色白label長牌仔。

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2023-10-24 12:55 發表

V頭係2008年,我見網上有隻白面係已經用綠色保養卡、紅色細牌和綠色白label長牌仔。
但我想要黑面

引用:
原帖由 M480 於 2023-10-24 12:52 發表

師兄吾好買2手錶又不是Fullset 有伏味  而且116520已經停產絕對不而高追
如果full set就ok? 個人比較喜歡116520,不閃的計時圈款,但已停產,唔幫襯二手錶鋪,仲可以去邊度入手?

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 12:56 發表

但我想要黑面
V頭係光橋

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 12:56 發表

如果full set就ok? 個人比較喜歡116520,不閃的計時圈款,但已停產,唔幫襯二手錶鋪,仲可以去邊度入手?
停產款AD冇,只有二手舖和私人交收,但係好易中招,你唔識最好都係買返新款黑地。另外你睇嗰套好大機會唔係full sets。

引用:
原帖由 M480 於 2023-10-24 12:59 發表

V頭係光橋
你咪亂吹,光橋係指錶帶扣位,2015後先有光橋。樓主講計時圈係指三閃圈,2010年後先有三閃圈。所以樓主要買2010年前出嘅。

引用:

但我想要黑面
我唔係賣錶,亦冇得賣俾你,只係知道提提你,其實你唔識最好都係買新款穩陣啲。

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2023-10-24 13:19 發表

我唔係賣錶,亦冇得賣俾你,只係知道提提你,其實你唔識最好都係買新款穩陣啲。
但款式既野,鍾意就鍾意,對新款興趣不大,所以唔識咪問到識

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2023-10-24 13:08 發表

你咪亂吹,光橋係指錶帶扣位,2015後先有光橋。樓主講計時圈係指三閃圈,2010年後先有三閃圈。所以樓主要買2010年前出嘅。
正解,不閃的計時圈,應該只出產到2009年,至於光橋,我更喜歡沙橋

引用:
原帖由 chanpercy 於 2023-10-24 13:28 發表

但款式既野,鍾意就鍾意,對新款興趣不大,所以唔識咪問到識
咁鍾意就真係冇辦法😅⋯⋯不過建議一定要買有保用證/卡,full set 內除了保用證/卡+有number的長牌外,其實全部可以後補買齊,所以是否大全套只係為咗賣貴啲,最緊要是錶(真、冇磨和對期),其次係保用證/卡,有number長牌有就最好,最後說明書和盒係可以後補。
價錢就越平越好啦,不過太平要小心,而且要有中招嘅心理準備先好買,如果經相熟二手鋪買會比較好,不過一樣有風險,二手鋪其實係唔多理會期數,因為上行都係只睇真假和款式,係唔理期數。最後祝你好運,買到心頭好。

主題標籤 #手
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]