• 瀏覽: 14,808
  • 回覆: 34
同一個 Jobs Adv. 半年之間不斷出現。
Apply 又冇回音,見很多公司也有這情況。

做宣傳定真係咁難請人 ?

引用:
原帖由 dummip 於 2023-10-25 09:29 發表

呢份垃圾
以前透過呢寄d求職信完全冇回音

係唔等人用
我舊公司一個post出2年都未請到
不停在jobsdb 出現
入面有人頂緊請果個位既野
其實一個位既野一分左比唔同人做
好多想cut位
又未去到確實執行
甘味一直拖

一句講晒,無心請人

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2023-10-25 15:44 發表

係唔等人用
好多想cut位
又未去到確實執行
甘味一直拖

一句講晒,無心請人
扮請人囉,同啲人講,請緊架啦,捱多陣啦,慢慢就戲都唔駛做,直情將個工作寫埋落appraisal 既工作範圍內,變成分內事

請in house 會計應該真請人
不過大把人爭如果冇工見唔出奇

價錢不合

同埋宣傳公司

我呢幾份工, 都係 JobsDB apply 返黎

有幾間公司我睇住佢個post 3年都未請到人

引用:
原帖由 dummip 於 2023-10-25 09:29 發表

份份都真! 不過唔係份份工嘅老世是清醒做人。呢句真。 有啲是個老世打飛機時候覺得想請人。 有啲唔支自己公司需要請咩職位

無啦,好少公司請人,請既係junior

引用:

有幾間公司成日上廣告,覺得有D古怪

引用:

假招聘,主要公司開源節流,無生意。

其實都好係,JobsDB到有幾多公司真係需要人手請人,Apply完都冇個電話回覆

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2023-10-25 15:44 發表

係唔等人用
好多想cut位
又未去到確實執行
甘味一直拖

一句講晒,無心請人
宜家好多cut位
有D叫隔離同事做埋
所以佢地放jobdb放就照放唔急請人(佢無呃你以前真係有呢個位)
就算請都要求好高下要真係contribution好大先請(同以前識少少都可以呃飯食好唔同)
有D甚至因為經濟差成條team執咗佢

成個環境唔同哂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]