• 瀏覽: 32,127
  • 回覆: 157
  • 追帖: 14
下星期打算去深圳銀行開戶口 (用嚟綁定WeChat),順便同太太半日遊,想去又大又靚嘅shopping Mall,睇吓嘢、食吓Tea、嘆吓咖啡。

請問應該去邊個地鐵站?(同時需要有中國銀行)
先唔該晒!

搭去崗廈站啦
行去購物公園站
全程地下有冷氣
途經幾個商場
有排你行

引用:
原帖由 美斯登基做球王 於 2023-11-4 06:39 發表

搭去崗廈站啦
行去購物公園站
全程地下有冷氣
途經幾個商場
有排你行
唔該師兄!

引用:
原帖由 turtle 於 2023-11-4 06:24 發表

下星期打算去深圳銀行開戶口 (用嚟綁定WeChat),順便同太太半日遊,想去又大又靚嘅shopping Mall,睇吓嘢、食吓Tea、嘆吓咖啡。

先唔該晒!
華強站,有九方,有中銀

youtube大把youtuber介紹,自己去search下啦

幻象天地

引用:
原帖由 turtle 於 2023-11-4 06:24 發表

先唔該晒!
你有大陸電話未?未有的話建築考慮蓮塘過,關口商場入面嘅聯通、移動、中銀三間係隔離,先去中銀攞飛,跟住去開完電話卡再返中銀開戶超方便。

引用:

先唔該晒!
大把啦

沒有羅湖商業城,沒有新深圳。

大劇院站, c出口萬象城,D出口kk mall 

引用:

先唔該晒!
深圳開戶口要大半日,
可以直接用香港微信支付,
香港微信支付要綁定香港信用卡,
去鴨寮街買大陸數據卡,
可以上WhatsApp 、香討…

綁微信用香港戶口就得了

香港中銀有隻開戶易戶口,無大陸no.  都可開大陸中銀戶口,匯錢入去,再轉入wechat消費。

引用:
原帖由 雙倍雙倍 於 2023-11-4 09:26 發表

大劇院站, c出口萬象城,D出口kk mall 
,KKmall附近嗰間中銀人少啲

購物公園站-Coco Park
冬瓜嶺-深業上城

主題標籤 #中國 #深圳
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]