• 瀏覽: 7,717
  • 回覆: 16
係咪台灣牌子黎? 好唔好用?

日本牌子黎架, 以前會出煤氣爐,屋企好多年前都用緊佢既熱水爐, 都係煤氣做保養.而家好似得返石油氣爐

Thanks, 因為屋企個電爐壞壞地, 前排天氣熱都就無乜所謂, 聽天文台講開始轉涼, 怕屋企老人家頂唔順時凍時熱. 咁岩係樓下電器鋪睇到呢個牌子價錢都合理

引用:
原帖由 coolisme 於 2023-11-13 15:06 發表

Thanks, 因為屋企個電爐壞壞地, 前排天氣熱都就無乜所謂, 聽天文台講開始轉涼, 怕屋企老人家頂唔順時凍時熱. 咁岩係樓下電器鋪睇到呢個牌子價錢都合理
換啦, 林內唔錯, 我屋企個林內爐都用左差唔多10年

引用:
原帖由 coolisme 於 2023-11-13 15:06 發表

你check清楚屋企用煤氣定石油氣先wor.煤氣TGC爐有D都係林內廠做既

引用:

林內是石油氣熱水爐/煮食爐, 不是電熱水爐.

引用:
原帖由 rrr2014 於 2023-11-14 11:55 發表

你check清楚屋企用煤氣定石油氣先wor.煤氣TGC爐有D都係林內廠做既
多謝提醒 完全無諗過原來有分別

引用:
原帖由 coolisme 於 2023-11-14 17:02 發表

多謝提醒 完全無諗過原來有分別
記得去街舖買林內爐的話問清楚有冇超市coupon送.唔好蝕

用緊林內煤氣熱水爐。

引用:
原帖由 coolisme 於 2023-11-13 10:55 發表

係咪台灣牌子黎? 好唔好用?
我用緊煤氣熱水爐,日本牌子嚟㗎。

引用:

煤氣熱水爐好襟㗎

引用:
原帖由 大表哥赤柱 於 2023-11-13 17:18 發表

換啦, 林內唔錯, 我屋企個林內爐都用左差唔多10年
我舊嗰部林內用19年,幾年前裝修先換咗新林內。

屋企個林內浴室煤氣熱水爐已經用咗20年

舊屋用林內煤氣熱水爐用左廿年都用緊,搬新屋去煤氣公司睇冇林內爐賣,後來換左SIMPA,個師傳黎裝爐時問佢點解冇賣內林,點知佢話林內既熱水爐太耐用,公司唔再代理啦

鍵盤翻頁
左右