• 瀏覽: 2,055
  • 回覆: 6
最近先知原來買實體遊戲,在發售一年來,可以拿到 1% 嘅 Gold Points。雖然唔多,但可以買些小遊戲或減價遊戲玩。

引用:
原帖由 hum~ 於 2023-11-13 12:17 發表

最近先知原來買實體遊戲,在發售一年來,可以拿到 1% 嘅 Gold Points。雖然唔多,但可以買些小遊戲或減價遊戲玩。
樓主要睇住時間入,新遊戲一年內入到金幣,二手沒有,下載版直接送,我買得多遊戲用來扣錢,或儲起來買平遊戲。

引用:
原帖由 trunax 於 2023-11-14 14:47 發表

樓主要睇住時間入,新遊戲一年內入到金幣,二手沒有,下載版直接送,我買得多遊戲用來扣錢,或儲起來買平遊戲。
係,之前買了十多隻實體新遊戲,都無去 claim。浪費哂 

引用:
原帖由 trunax 於 2023/11/14 14:47 發表

二手都有可能有。
很多人唔知道有送金幣的🤣

引用:
原帖由 esprithk 於 2023-11-14 18:11 發表

二手都有可能有。
很多人唔知道有送金幣的🤣
就好似我咁,依家先知。

引用:
原帖由 hum~ 於 2023-11-14 18:41 發表

就好似我咁,依家先知。
應該咁講,正常嚟講二手係冇,應該比人拎了金幣,但我一次買二手,個金幣仲有係度,撞好彩

引用:
原帖由 trunax 於 2023/11/15 14:34 發表

應該咁講,正常嚟講二手係冇,應該比人拎了金幣,但我一次買二手,個金幣仲有係度,撞好彩
我很多次買二手都拿到Gold Points。

要留意Gold Points 必須要跟番遊戲的地區才能得到。

如果是美版遊戲,要經美服帳戶取分。 日版就用日本帳戶。 

所以我長期用3個帳戶。 Nintendo Online 就跟美服。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]